Canada îşi întăreşte sprijinul financiar pentru Ucraina

Canada îşi întăreşte sprijinul financiar pentru Ucraina

Canada a prevăzut în bugetul său, anunţat joi, resurse suplimentare pentru a sprijini Ucraina, inclusiv un împrumut acordat guvernului Zelenski prin intermediul Fondului Monetar Internaţional (FMI), precum şi un ajutor militar suplimentar, notează AFP.

"Canada va oferi guvernului ucrainean până la un miliard de dolari canadieni (730 de milioane de euro) în noi resurse de împrumut prin intermediul unui nou cont administrat pentru Ucraina la FMI, astfel încât guvernul să poată funcţiona în continuare", se precizează în Bugetul 2022.

La aceasta se mai adaugă o "sumă suplimentară de 500 de milioane de dolari în 2022-2023 pentru a oferi asistenţă militară suplimentară Ucrainei".

Canada - găzduieşte una dintre cele mai mari diaspore ucrainene din lume - a anunţat de la începutul anului contribuţii directe de peste 1,2 miliarde de dolari canadieni (870 de milioane de euro) pentru a ajuta Ucraina după invazia rusă de la sfârşitul lunii februarie.

Ottawa a furnizat deja Kievului mai ales echipamente letale şi neletale pentru a sprijini ţara în eforturile sale de a-şi apăra suveranitatea.

"Invazia Ucrainei de către Putin ne-a amintit, de asemenea, că propria noastră democraţie paşnică, ca toate democraţiile din lume, depinde în cele din urmă de capacitatea noastră de a ne apăra", a subliniat ministrul de finanţe al Canadei, Chrystia Freeland, în discursul său din parlament asupra bugetului ţării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...