Canada: Premierul Justin Trudeau intenţionează să convoace alegeri anticipate pentru 20 septembrie (surse)

Canada: Premierul Justin Trudeau intenţionează să convoace alegeri anticipate pentru 20 septembrie (surse)

Premierul canadian Justin Trudeau intenţionează să convoace alegeri anticipate pentru data de 20 septembrie, iar un anunţ oficial în această privinţă va fi făcut duminică, au declarat patru surse apropiate acestui dosar, relatează Reuters.

Consilieri ai lui Trudeau au afirmat în ultimele luni că liberalii, aflaţi la guvernare, susţineau organizarea alegerilor până la finalul lui 2021, cu doi ani înaintea scrutinului legislativ la termen.

Justin Trudeau conduce un guvern minoritar şi se bazează pe partidele de opoziţie pentru a-şi trece proiectele legislative în parlament.

Guvernul canadian a înregistrat în ultimul an niveluri record ale datoriei, din cauza cheltuielilor masive făcute pentru a proteja economia de criza cauzată de COVID-19.

Pentru a lansa în mod oficial campania, Trudeau va trebui să se întâlnească cu guvernatorul general Mary Simon, reprezentantul personal al şefului statului Regina Elisabeta a II-a, pentru a solicita dizolvarea parlamentului de la Ottawa.

Potrivit surselor citate, care au cerut să rămână anonime, această întrevedere între Justin Trudeau şi Mary Simon este prevăzută pentru dimineaţa zilei de 15 august. Experţi constituţionali au declarat că Mary Simon va fi de acord cu cererea premierului canadian. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”