Canada va trimite 40 de ingineri militari în Polonia pentru a antrena soldați ucraineni

Canada va trimite 40 de ingineri militari în Polonia pentru a antrena soldați ucraineni

Canada a anunţat marţi că va trimite încă 40 de ingineri militari pentru a sprijini eforturile poloneze de a antrena forţele ucrainene, ca parte a angajamentului său de a spori ajutorul militar pentru Ucraina, conform Reuters .

Operaţiunie a Forţelor Speciale ale SUA FOTO SHUTTERSTOCK

Începând cu 2015 , forțele armate canadiene au antrenat peste 33.000 de militari ucraineni și personal de securitate, dar din februarie , cu câteva săptămâni înainte de invazia Rusiei în Ucraina, a decis „relocarea temporară” în Europa a unei părţi din personalul militar ce staţiona în Ucraina, din cauza situaţiei din regiune.

Astăzi, anunț că, în următoarele săptămâni, Canada va trimite aproximativ 40 de ingineri militari în Polonia pentru a ajuta forțele poloneze să antreneze militari ucraineni pentru recunoaștere inginerească, a explozibililor, a minelor și pentru deminare”, a declarat ministrul canadian al apărării, Anita Anand, într-o conferință de presă la Varşovia, unde s-a întâlnit cu ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak.

Forțele canadiene au ajutat, de asemenea, armata și guvernul polonez în sprijinirea centrelor de primire a refugiaților și au contribuit la sprijinirea programelor de antrenament din Marea Britanie.

Anand a spus că pregătirea suplimentară „va completa pregătirea canadiană a noilor recruți ucraineni în Regatul Unit și pregătirea canadiană a personalului ucrainean cu privire la utilizarea obuzierelor M777 pe care le-am donat Ucrainei”.

Rusia a atacat luni cu rachete de croazieră mai multe orașe ucrainene, iar Statele Unite au condamnat aceste „lovituri îngrozitoare”, care au dus la omorârea mai multor civili și la întreruprerea surselor de energie.

Canada condamnă din toată inima acele lovituri brutale împotriva țintelor și infrastructurii civile”, a declarat Anand jurnaliştilor la o întâlnire ulterioară. „Acele atacuri constituie o crimă de război”.

Rusia numește acțiunile sale în Ucraina o „operațiune specială” despre care spune că este menită să distrugă capacitățile militare ale statului vecin și să-i captureze pe cei pe care îi consideră naționaliști periculoși, negând că ar fi atacat în mod deliberat civili.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...