Canadienii de la Gabriel Resources, nervoși după ce România a câștigat procesul Roșia Montană

Canadienii de la Gabriel Resources, nervoși după ce România a câștigat procesul Roșia Montană

Compania Gabriel Resources a reacționat după ce Tribunalul Internațional de la Washington a anunțat victoria României în procesul Roșia Montană și spune că este în profundă contradicție cu decizia luată de doi dintre cei trei arbitri care s-au pronunțat, adăugând că ia în calcul varianta de a contesta decizia pe o cale extraordinară de atac.

Compania spune că hotărârea Tribunalului nu a avut în vedere probele depuse în cadrul acestui dosar și că acest lucru e demonstrat de faptul că unul dintre cei trei arbitri a fost în dezacord cu hotărârea majoritară.

Împreună cu avocații săi, compania va analiza decizia Tribunalului, care timp de 20 de zile e confidențială, și au acces la motivația penală doar părțile, și spune că ia în calcul varianta de a contesta decizia pe o cale extraordinară de atac pe care o mai are la dispoziție.

Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de la Washington a dat, vineri, verdictul în cazul situației aurului de la Roșia Montană. România a câștigat procesul și nu va plăti nicio despăgubire companiei Gabriel Resources - decizia este definitivă și executorie și vine după nouă ani de proces. Mai mult, reclamanții sunt obligați să ramburseze României cheltuielile de judecată aferente procedurii de arbitraj.

Curtea de Arbitraj obligă la despăgubirea României cu costurile procedurilor de arbitraj, în valoare de 1.437.574,01 dolari, plus dobândă.

De asemenea România va fi despăgubită pentru costurile de judecată cu suma de 1.154.774,34 Euro și 928,641.70 dolari plus dobândă.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?