Canal de Telegram: Oficialii de la Kremlin discută despre o nouă mobilizare la scară largă pentru război

Canal de Telegram: Oficialii de la Kremlin discută despre o nouă mobilizare la scară largă pentru război

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) observă că în spațiul informațional din Rusia se vorbește din nou despre o nouă mobilizare la scară largă pentru războiul din Ucraina.

Tineri ruși recrutați pentru război FOTO Twitter

Potrivit unui canal de Telegram conectat la surse din serviciile secrete de la Moscova, unii oficiali de la Kremlin discută „în mod serios” despre un al doilea val de mobilizare, care ar putea avea loc în această toamnă.

Kremlinul mizează pe mobilizarea a 170.000 - 175.000 de rezerviști, dezvăluie surse citată de ISW. De asemenea, pentru a înlesni acest proces, intenționează să mute data de recrutare de toamnă de la 1 octombrie la 1 noiembrie.

Canalul de Telegram citat de ISW mai afirmă că un grup de „siloviki” propune înăsprirea amânărilor de mobilizare, ceea ce provoacă un dezacord între oficialii de la Kremlin implicați în discuții. Unii oficiali se tem că o astfel de măsură ar provoca noi tulburări în societatea rusească.

Aceste planuri, propuneri și dezacorduri nu sunt noi și nu indică faptul că Vladimir Putin a luat deja o decizie asupra celui de-al doilea val de mobilizare. Până la urmă, decizia finală îi aparține, notează ISW.

Întrebat dacă Rusia trebuie să introducă o nouă mobilizare obligatorie, Putin a susținut marți că între 1.000 - 1.500 de ruşi semnează zilnic contracte pentru a se alătura armatei. În ultimele şase sau şapte luni, 270.000 de persoane au semnat contracte voluntare, a spus liderul de la Kremlin, oferind o cifră puţin mai mică decât cea de 280.000 anunţată de fostul preşedinte Dmitri Medvedev la începutul acestei luni. Aceste informații - aproape imposibil de confirmat din surse independente - trebuie luate însă cu circumspecție, având în vedere tendința Kremlinului de a exagera pe tema așa-zisei coeziuni a rușilor în jurul deciziilor sale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat