Canalele din Veneția au început să rămână fără apă FOTO

Canalele din Veneția au început să rămână fără apă FOTO

Săptămânile de vreme secetoasă din timpul iernii au stârnit îngrijorarea că Italia s-ar putea confrunta cu o nouă secetă după situația de urgență din vara trecută. Râurile și lacurile italiene se confruntă cu o lipsă severă de apă, relatează Reuters.

Atenționarea vine în contextul în care Veneția se confruntă cu maree neobișnuit de joase care fac imposibilă navigarea gondolelor și a taxiurilor pe apă pe unele dintre celebrele sale canale.

Problemele din Veneția sunt puse pe seama următorilor factori: lipsa ploilor, un sistem de înaltă presiune, luna plină și curenții marini.

Râurile și lacurile italiene se confruntă cu o lipsă severă de apă, a transmis luni grupul de mediu Legambiente, atenția fiind concentrată asupra nordului țării.

Conform grupului de mediu, râul Po, care se întinde de la Alpii din nord-vest până la Marea Adriatică, are cu 61% mai puțină apă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului.

În luna iulie a anului trecut, Italia a declarat stare de urgență pentru zonele din jurul râului Po, care reprezintă circa o treime din producția agricolă a țării și care a suferit cea mai gravă secetă din ultimele șapte decenii.

Ne aflăm într-o situație de deficit de apă care s-a acumulat încă din iarna 2020-2021", a afirmat specialistul în climă Massimiliano Pasqui de la Institutul italian de Cercetare Științifică CNR, citat de cotidianul Corriere della Sera.

Avem nevoie de 50 zile de ploaie", a mai precizat Pasqui.

Un anticiclon a dominat vremea în Europa de Vest timp de 15 zile, aducând temperaturi ridicate, mai degrabă întâlnite la sfârșitul primăverii.

Cele mai recente prognoze meteorologice semnalează totuși sosirea precipitațiilor și a zăpezilor atât de necesare în Alpi în zilele următoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?