Canalul de Telegram al lui Prigojin: „Șeful grupului Wagner a murit ca urmare a trădătorilor Rusiei. Chiar și în Iad va fi cel mai bun”

Canalul de Telegram al lui Prigojin: „Șeful grupului Wagner a murit ca urmare a trădătorilor Rusiei. Chiar și în Iad va fi cel mai bun”

Patronul Wagner, Evgheni Prigojin, a fost ucis într-un accident de avion în Rusia, iar alte nouă persoane aflate la bord au murit și ele, transmite BBC.

Agenția Associated Press scrie că un avion de afaceri care se deplasa de la Moscova la Sankt Petersburg s-a prăbușit miercuri, ucigând toate cele 10 persoane aflate la bord, au anunțat autoritățile ruse de urgență. Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, se afla pe lista pasagerilor, au declarat oficialii, dar nu a fost imediat clar dacă acesta se afla la bord.

UPDATE 23.02 Canalul de telegram a lui Prigojin confirmă moartea sa: ”Evgheni Viktorovici Prigojin, șeful Grupului Wagner, erou al Rusiei, un adevărat patriot al Patriei sale, a murit ca urmare a acțiunilor trădătorilor Rusiei. Dar chiar și în Iad el va fi cel mai bun! Glorie Rusiei!”

UPDATE 22.45 Canalul de Telegram a lui Evgheni Prigojin: ”O declarație privind rezultatele consiliului comandanților PMC „Wagner” va fi publicată în curând.”

UPDATE 22.40 Un canal Telegram legat de Evgheni Prigojin a declarat că liderul Wagner a murit. Grey Zone a declarat că acesta a fost „ucis ca urmare a acțiunilor trădătorilor Rusiei”

UPDATE 22.32 Președintele american Joe Biden a comentat accidentul aviatic în care a fost implicat Prigozhin, spunând că „nu este surprins”. Biden a vorbit cu reporterii despre accidentul de avion raportat în timp ce ieșea de la o clasă de exerciții fizice în Lake Tahoe, unde se află în prezent în vacanță cu familia, relatează Bloomberg News. „Nu știu cu certitudine ce s-a întâmplat, dar nu sunt surprins”, a spus Biden, potrivit Bloomberg News.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?