Cancelarul austriac Nehammer nu este impresionat de amenințările României. „Nu este momentul potrivit”

Cancelarul austriac Nehammer nu este impresionat de amenințările României. „Nu este momentul potrivit”

Veto-ul pentru România și Bulgaria în spațiul Schengen rămâne în vigoare, spune cancelarul austriac Karl Nehammer.

Karl Nehammer, cancelarul Austriei

În pofida nemulțumirilor din România și Bulgaria față de refuzul Austriei de a admite cele două țări în spațiul Schengen fără controale la frontierele UE, cancelarul își menține veto-ul, potrivit derstandard.de.

Extinderea poate fi pusă în aplicare doar atunci când protecția frontierelor externe funcționează. Acum nu este momentul potrivit”, a subliniat el pentru „Kleine Zeitung”.

El s-a referit la controalele temporare la frontierele dintre țările Schengen, care sunt justificate, printre altele, de presiunea migrației la frontierele externe ale UE.

România a amenințat recent că va da în judecată Austria din cauza veto-ului. Expertul în drept european Walter Obwexer, de la Universitatea din Innsbruck, vede însă puține șanse pentru un astfel de proces.

Nehammer ia în calcul controale extraordinare la granița și cu Italia Din cauza situației din Lampedusa, cancelarul a avut o discuție telefonică cu omologul său Giorgia Meloni.

Între membrii Schengen, frontierele nu sunt controlate ca atare. Cu toate acestea, este posibil să se introducă controale extraordinare pentru o perioadă justificată de timp.

Franța, de exemplu, controlează frontiera cu Italia din cauza pericolului terorismului și a imigrației ilegale. Austria controlează deja frontierele cu Ungaria și Slovenia, având în vedere presiunea migratorie la frontierele externe ale UE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”