Cancelarul german Olaf Scholz l-a informat pe preşedintele Biden despre vizita sa la Beijing

Cancelarul german Olaf Scholz l-a informat pe preşedintele Biden despre vizita sa la Beijing

Cancelarul german Olaf Scholz l-a informat duminică pe preşedintele american Joe Biden despre vizita întreprinsă vineri în China.

Cancelarul german l-a informat pe preşedintele Biden despre vizita sa la Beijing FOTO EPA EFE

Purtătorul de cuvânt adjunct al guvernului german, Wolfgang Buchner, a declarat că Olaf Scholz și Joe Biden au avut o conversație telefonică în care au discutat despre întâlnirea lui Scholz cu președintele chinez Xi Jinping.

Guvernul german a afirmat că cei doi lideri "au apreciat declaraţia clară a preşedintelui chinez Xi Jinping, care s-a pronunţat împotriva utilizării armelor nucleare şi, de asemenea, împotriva ameninţării cu utilizarea acestora".

"Cancelarul federal şi preşedintele au condamnat bombardarea în curs de către Rusia a infrastructurii civile şi în special a instalaţiilor de alimentare cu energie din Ucraina. Ei au discutat, de asemenea, despre ameninţările şi acuzaţiile nefondate ale Rusiei privind utilizarea de către Ucraina a unei aşa-zise bombe murdare", a mai adăugat guvernul german, potrivit Agerpres.

Și Casa Albă a comunicat că Biden și Scholz au fost de acord că recentele amenințări nucleare venite din partea Rusiei sunt iresponsabile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria