Cancelarul Merkel se va întâlni cu preşedintele Erdogan la Istanbul

Cancelarul Merkel se va întâlni cu preşedintele Erdogan la Istanbul

Cancelarul german Angela Merkel va efectua pe 24 ianuarie o vizită la Istanbul, unde se va întâlni cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a anunţat vineri guvernul de la Berlin, transmite agenţia DPA.

Conflictul libian este aşteptat să domine agenda acestei vizite care urmează conferinţei internaţionale de pace pentru Libia care se desfăşoară la Berlin pe 19 ianuarie.

Merkel şi Erdogan vor discuta foarte probabil şi despre conflictul din Siria, precum şi despre situaţia din Irak şi relaţiile cu Iranul.

Problema migraţiei este de asemenea aşteptată să se regăsească pe agendă, la fel ca şi aceea a înfiinţării şcolilor turceşti din Germania dorite de Ankara.

Potrivit guvernului german, Merkel şi Erdogan vor inaugura împreună noul campus al Universităţii Turco-Germane de la Istanbul.

Şefa guvernului de la Berlin se va întâlni în Turcia şi cu membri ai societăţii civile locale, precum şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale