Cancelarul Scholz exclude din nou intervenţia NATO în războiul din Ucraina

Cancelarul Scholz exclude din nou intervenţia NATO în războiul din Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a continuat să excludă marţi o intervenţie militară a NATO în războiul din Ucraina, transmite dpa.

"Sunt de acord cu preşedintele american Joe Biden, cu preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi cu ceilalţi aliaţi că nu trebuie să existe un conflict armat între NATO şi Rusia. Nimeni nu îşi poate dori asta", a spus cancelarul Scholz la un summit economic organizat la Berlin de ziarul Die Welt.

"Nu vom înfiinţa zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei. Asta ar însemna o confruntare militară directă cu Rusia, cu avioane de luptă ruseşti", a mai spus Scholz, citat de ziar.

Alianţa occidentală continuă să aibă încredere în efectul măsurilor care vizează în primul rând economia rusă, a adăugat el, potrivit Die Welt.

"Împreună cu aliaţii noştri din Europa şi SUA am pregătit sancţiuni foarte precise", a continuat Scholz."Poate că preşedintele Vladimir Putin a planificat acest război de un an şi s-a pregătit pentru reacţii economice din partea comunităţii internaţionale, dar a subestimat determinarea noastră: sancţiunile au un impact mai puternic decât şi-a imaginat Rusia vreodată".

Dar măsurile ar avea un impact şi asupra Germaniei şi a cetăţenilor săi."Spun asta în perspectiva propriei dezvoltări economice, a lanţurilor de aprovizionare, a relaţiilor comerciale. Nu este încă posibil să calculăm acest lucru cu precizie, aşa că este cu atât mai important să ne putem susţine măsurile pe termen lung", a spus Die Welt, citându-l pe cancelarul german. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990