„Când a implorat Alexandra ajutor unde erați?” / Protest uriaș la Maternitatea din Botoșani unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară

„Când a implorat Alexandra ajutor unde erați?” / Protest uriaș la Maternitatea din Botoșani unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară

Sute de protestatari au ieșit luni seară în fața Maternității din Botoșani unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară după ce nu a primit asistență medicală. Manifestația a degenerat după ce un medic a ieșit să vorbească cu mulțimea iar unii dintre protestatari au început să arunce cu bani în curtea secției, scrie Ziare.com .

Odată cu lăsarea nopții, Bulevardul George Enescu din Botoșani a fost blocat de sute de protestatari care au îmbrăcat bariera de acces din curtea Maternității cu o pânză pe care scrie „Nu am aer!”, - ultimul mesaj pe care Alexandra l-a transmis familiei înainte să sfârșească în chinuri, conform știri Botoșani.

Medicul și asistentele care se aflau de serviciu în noaptea de 17 spre 18 august, când tânăra de 25 de ani a murit implorând ajutor, au fost suspendați din activitate pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura nu a fost suficientă însă pentru a opri protestele, mai notează sursa citată.

„Alexandra nu se mai întoarce, dar rămânem noi, atâția care putem trece prin ce a trecut ea. Moartea ei este un mesaj pentru noi toți cei care trăim și mai putem schimba ceva în țara asta! Vrem demisii, vrem dreptate, vrem ca vinovații să plătească și nu să scape cu o lipsă minoră de venituri la câți bani pretind!”, a transmis un protestatar.

Protestul a degenerat

După ce un medic a ieșit să vorbească cu mulțimea agitată, protestul a degenerat. Cadrul medical i-a rugat pe protestatari să nu mai țipe, pentru că în Maternitate sunt copii bolnavi și nou-născuți care au nevoie de liniște.

„Ce e mai important? Somnul unui bebeluș sau moartea unui om? Dar când a implorat Alexandra ajutor unde erați?”, a replicat un manifestant.

Mai departe, unii dintre protestatari au aruncat cu monede și bancnote de 1 leu înspre cadrul medical, care încerca să explice că nu venise să apere sau să justifice atitudinea colegilor, ci pentru a domoli zgomotul din stradă.

Alexandra a fost spitalizată joi seară, după ce a fost adusă cu ambulanța. Ea prezenta o sângerare genitală externă şi dureri abdominale, decedând vineri dimineață, după ce medicul de gardă i-a administrat doar o perfuzie.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”