Când ajunge în România furtuna Isha: se anunță viscol. Zonele în care iarna se întoarce în forță

Când ajunge în România furtuna Isha: se anunță viscol. Zonele în care iarna se întoarce în forță

Furtuna Isha care face ravagii în nordul Europei ajunge și în România. Meteorologii anunță vânt puternic și ninsori în următoarele zile, deși temperaturile încep să crească ușor. La nivel continental, furtuna Isha era deasupra peninsulei scandinave, iar "sora" ei, Jocelyn, traversa aseară Irlanda.

Se întorc ninsorile FOTO Inquam Photos Octav Ganea

„Asta va imprima un aspect vântos al vremii în mare parte a Europei în următoarele zile, inclusiv în țara noastră. Așteptăm ca joi și vineri să fie zile cu mai mult vânt și cu precipitații.

Sub influența acestor furtuni, care activează mai ales în partea de nord și nord-vest a Europei, vor fi și la noi episoade cu precipitații.

La munte, dar și în zonele mai joase din regiunile nordice și centrale ale țării vor fi ninsori. Chiar și în regiunile vestice vor fi episoade cu precipitații mixte, mai spre ninsoare. Va fi așa joi, vineri, poate și sâmbătă.

Nu este ceva neobișnuit pentru luna ianuarie, dar poate mai neobișnuit este faptul că asistăm foarte des în această lună la schimbări în evoluția vremii", a explicat Florinela Georgescu, director executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3 .

Vânt puternic și precipitații mixte

Joi, 25 ianuarie, vântul va bate puternic în cea mai mare parte a țării, iar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. În Câmpia de Vest și în regiunile sudice, cerul va fi temporar noros și doar izolat vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. În restul teritoriului vor fi înnorări și temporar precipitații, mixte în Maramureș, Transilvania și Moldova și predominant ninsori în zona montană (unde pe spații mici cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp).

Conform ANM, vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, însă viteze mai mari la rafală (de peste 70…80 km/h) se vor înregistra la munte – mai ales la altitudini de peste 1700 m – unde vor fi perioade cu viscol, dar local și în sud-vest, centru și nord-est (cu viteze în general de 50…60 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 10 grade, iar cele minime între -3 și 4 grade.

În Capital, joi, vemea va continua să se încălzească, astfel valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de 35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB