Când ajunge în România un nou val de caniculă. Ce fenomene se anunță în minivacanța de Sfânta Maria

Când ajunge în România un nou val de caniculă. Ce fenomene se anunță în minivacanța de Sfânta Maria

Vremea intră într-un proces de încălzire după temperaturile deosebit de scăzute. Diminețile și nopțile vor fi în continuare deosebit de reci. La începutul săptămânii viitoare, un nou val de caniculă va lovi România.

Un nou val de caniculă lovește România FOTO Shutterstock

"Regimul termic rămâne în continuare la valori ce pot caracteriza o vreme uşor mai răcoroasă, cu nopţi şi dimineţi reci. La Miercurea Ciuc, în această dimineaţă am avut doar 5 grade Celsius, cel mai cald la Sulina cu 19 grade, cu 11 grade în Capitală.

Şi la această oră înregistrăm valori coborâte în special în zona montană înaltă, doar 4 grade la Vârful Omu, cel mai rece, în timp ce în Capitală 26 de grade, cel mai cald. De astăzi, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, cresc valorile de temperaturi la nivelul maximelor 21-30 grade, minimele rămân în continuare între 10 până la cel mult 19-20 grade, dar într-adevăr în zona depresionară din estul Transilvaniei vom mai consemna valori în jurul a cel mult 7 până la 9-10 grade", a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) , la Antena 3 .

În weekend, vremea se va încălzi de la o zi la alta. Vineri vor fi 32 grade, iar sâmbătă, de asemenea, 32-33 de grade cu 30-31 în Capitală. În minivacanţa de Sfânta Maria, luni şi marţi, chiar 34 de grade.

Vreme ușor instabilă

Joi, 10 august, vremea va fi uşor instabilă, iar îndeosebi în regiunile intracarpatice valorile termice se vor menţine sub normalul climatologic al perioadei . Cerul va fi variabil, temporar cu înnor[ri mai ales pe parcursul zilei, când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele montane şi submontane, în Transilvania, Maramureş şi în Crişana şi pe arii restrânse în celelalate regiuni. Izolat cantitãţile de apã vor depăşi 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 30 de grade, iar cele minime între 8 şi 17 grade, mai ridicate pe litoral şi în deltă, până spre 19…20 de grade. Mai ales spre sfârşitul intervalului, izolat se va forma ceaţă în zonele joase din vestul şi centrul teritoriului.

În București, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, când vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

31 grade Celsius în sudul țării

Vineri, 11 august, vremea va fi răcoroasă, mai ales dimineaţa şi noaptea, în nord, în centru şi în vest, precum şi la munte şi în dealurile sudice, iar în restul ţării vor fi temperaturi mai apropiate de normele perioadei; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 31 de grade, iar cele minime între 8 şi 17 grade, uşor mai ridicate pe litoral şi în deltă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare cu precădere după-amiaza şi va ploua local în zonele montane şi submontane, iar în restul teritoriului izolat vor fi averse de scurtă durată. Vântul va fi în general moderat în Moldova, în sudul Banatului şi la munte şi va sufla slab în celelalte zone. În depresiuni, în a doua parte a nopţii, izolat se va forma ceaţă.

În Bucureșți, temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat