Când ajunge în România valul de căldură din nordul Africii. Ce anunță meteorologii, unde sunt așteptate ninsori

Când ajunge în România valul de căldură din nordul Africii. Ce anunță meteorologii, unde sunt așteptate ninsori

Vremea frumoasă, dar deosebit de rece dimineața și seara anunță meteorologii în România. De duminică, un val de frig va cuprinde toate regiunile, va ploua, iar la munte sunt anunțate ninsori. Abia de miercuri, temperaturile încep să crească.

Vreme deosebit de rece în nord până la mijlocul săptămânii viitoare FOTO Shutterstock

Conform meteorologilor, de miercuri, temperaturile încep din nou să crească, iar spre sfârșitul săptămânii viitoare maximele vor depăși 20- 22 grade Celsius pe suprafețe extinse din România.

Aceste temperaturi sunt aduse de mase de aer cald dinspre Mediterana și nordul Africii, care vor pătrunde pe teritoriul țării noastre. Astfel, vom avea parte de zile foarte călduroase în următoarea perioadă. În ciuda temperaturile ridicate care vor fi înregistrate, va urma o nouă perioadă cu valori scăzute.

Minime cuprinse între minus 2 și 9 grade Celsius

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), sâmbătă, 18 martie, vremea se va menține în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre finalul nopții în regiunile vestice unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de peste 70-80 km/h în zona înaltă, local și temporar în est, nord-est și vest, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar în restul țării va sufla slab și moderat.

"Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 grade Celsius, cu valori ușor mai scăzute pe litoral și în Delta Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 2 și 9 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre minus 8 grade Celsius. Pe arii restrânse se va produce brumă îndeosebi în depresiuni și în dealurile subcarpatice din sud și est, iar în special în sud-estul teritoriului, dimineața, dar mai ales noaptea, se va forma ceață", anunță ANM.

În Capitală, vremea se va menține frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 15 și 17 grade Celsius, iar cea minimă de 1 grad, mai scăzută în zona preorășenească spre minus 2 grade Celsius, unde vor mai fi condiții de brumă.

Precipitații mixte în nordul Moldovei

Duminică, vremea se schimbă din nou. Meteorologii anunță un proces de răcire, ce se va resimți în toată țara, dar mai accentuat în vest și în nord. Nebulozitatea și aria ploilor se va extinde treptat, în mod deosebit după orele amiezii, astfel încât se vor semnala pe arii extinse în jumătatea de vest a teritoriului și pe suprafețe mici în rest.

Seara și noaptea la munte precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar în zonele joase de relief din regiunile intracarpatice precum și în nord-vestul Moldovei vor fi precipitații mixte. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea local și temporar intensificări la munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Moldova și Dobrogea și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între minus 3 și 6 grade Celsius. Izolat vor fi condiții de ceață.

Și în București se va răci față de intervalul anterior. Pe parcursul zilei cerul va avea unele înnorări, dar seara și noaptea nebulozitatea se va accentua și va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi cuprinsă ăntre 14 și 16 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 3și 5 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”