Când ar putea păși primii români în SUA fără viză

Când ar putea păși primii români în SUA fără viză

1 decembrie 2025 ar putea fi prima zi în care românii vor putea călători în Statele Unite fără viză. Cel puțin așa a declarat Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite.

Vizele pentru SUA ar putea fi ridicate pentru români în 2025 FOTO Shutterstock

Într-un interviu pentru Digi24, Andrei Muraru a arătat că mai sunt doar doi ani până când țara noastră va putea adera la programul Visa Waiver. De mai mulți ani, România încearcă să îndeplinească condițiile pentru a fi parte a acestui program.

„România va accede cu siguranță în programul Visa Waiver în anul 2025. Sigur că e un traseu lung, dar așa cum arată lucrurile în acest moment, n-avem îndoiala că nu se va întâmpla. În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în cursul acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi – e și momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a declarat Andrei Muraru.

„Nu e garantat“

Zilele trecute, și Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la București, a anunțat că România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii, „Visa Waiver Program” , cel mai devreme la începutul anului 2025. „Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun”, a declarat ambasadoarea SUA. România este un aliat NATO exemplar, a mai spus aceasta. „De asemenea, România a susţinut cu fermitate partenerii şi vecinii din Ucraina, care îşi apără ţara împotriva invaziei neprovocate şi brutale a lui Putin”, a subliniat Kathleen Kavalec.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?