Când ar trebui să te speli pe dinți, dimineața: înainte sau după cafea?

Când ar trebui să te speli pe dinți, dimineața: înainte sau după cafea?

Cei mai mulți oameni consideră că între a te spăla pe dinți înainte de a bea cafeaua sau ulterior, corectă ar fi a doua variantă, însă medicii îi contrazic: este de preferat periajul dentar înainte de cafea.

Cafea. FOTO Shutterstock

Mitul conform căruia ar fi recomandat spălatul pe dinţi imediat după cafea (sau imediat după masă) a fost deja demontat de stomatologi.

Impulsul de a-ți curăța dinții cupă licoarea despre care știi că-i pătează ar putea avea un efect contrar celui pe care-l aștepți.

Specialiștii consideră că dantura e mai protejată de efectele cafelei cu un periaj efectuat înaintea acestei rutine, nu după.

Motivul pentru care e mai bine ne spălăm pe dinți înainte de a bea cafeaua

Spălatul pe dinți înainte de consumul de cafea ajută la îndepărtarea plăcilor, iar astfel este mai dificilă apariția petelor. Dacă dantura este curățată, cafeaua nu va mai avea același efect asupra dinților, potrivit csid.ro .

Periaj dentar, Foto shutterstock

Periaj dentar, Foto shutterstock

Poate că ai tendința să-ți speli dinții după ce bei cafea pentru a avea o respirație proaspătă, dar acest obicei poate face mai mult rău, pentru că această băutură este acidă, iar periajul imediat după va slăbi smalțul”, arată sursa citată .

Huff Post citează un dentist american care a studiat această temă, iar conform acestuia, periajul preventiv „ajută la îndepărtarea plăcii dentare și face mai dificilă lipirea petelor”.

„Așteptă cel puțin o jumătate de oră pentru a reduce aciditatea din gură, dupa ce ai băut cafeaua inainte de a tespala pe dinti”, este recomandarea specialistului, potrivit BZI.ro .

De câte ori pe zi trebuie să ne spălăm pe dinți

Nu uita însă că periajul dinţilor de cel puţin două ori pe zi , timp de trei minute, garantează o igienă dentară corectă, care nu încurajează apariţia afecţiunilor orale.

Problemele de sănătate orală apar de multe ori la persoane care nu practică o igienă dentară corectă şi constantă.

Un periaj gingivo-dentar corect presupune perierea dinţilor timp de cel puţin trei minute. În plus, pentru a înlătura bacteriile, medicii arată că trebuie periate inclusiv limba şi gingiile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

2 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

3 VIDEO „Dacă eşti obraznic, te trimit şi în altă parte!” / Reacția unei doctorițe căruia un pacient i-a reproșat că se juca pe telefon în timp ce oamenii…

4 Elita rusă nu mai crede în victorie / „Războiul clanurilor” pentru tronul „țarului Putin” a început

5 VIDEO Din nou panică la granița Rusiei cu Ucraina! / Canalele de Telegram anunță o pătrundere a trupelor de diversiune în regiunea Bryansk