Când este cel mai sănătos să bei apă: înainte sau după masă?

Când este cel mai sănătos să bei apă: înainte sau după masă?

O întrebare pe care mulți dintre noi și-o pun la un moment dat este aceea cu privire la momentul potrivit pentru a consuma apa în timpul meselor.

Specialiștii ne spun când este mai bine să bei apă FOTO Shutterstock

Deși este recomandat să bem doi litri de apă pe zi, puțini ne sfătuiesc dacă ar trebui să facem acest lucru înainte sau după masă. Recent, specialiștii au venit cu un răspuns uimitor care face lumină asupra acestei dileme.

Potrivit specialiștilor, când mâncăm diverse alimente, corpul nostru parcurge o serie de procese complexe.

Gura produce salivă, conținând enzime digestive ce ajută la descompunerea hranei. Stomacul elaborează sucuri gastrice pentru a distruge bacteriile și continua procesul de descompunere a hranei. Aceasta este apoi împinsă spre intestine pentru a extrage nutrienți.

Desigur, este clar că hidratarea și consumul de apă sunt esențiale pentru sănătate . Cu toate acestea, există dezbateri asupra momentului optim pentru a o consuma: înainte, în timpul sau după masă?

Ficatul, organul responsabil pentru absorbția substanțelor nutritive, decide dacă le utilizează imediat sau le amână, în funcție de necesitățile corpului. Pentru a funcționa optim, ficatul are nevoie de apă.

Unii nutriționiști recomandă consumul apei cu cel puțin 30 de minute înainte sau după masă, arată Capital .

Aceștia argumentează că apa băută în timpul mesei "diluează" acizii și enzimele din sistemul digestiv, încetinind procesul și contribuind la acumularea de toxine în organism.

Băuturile alcoolice, cele carbogazoase și sucurile au același efect, inhibând producția de salivă și afectând digestia. Hidratarea înainte de masă pregătește organismul pentru a procesa hrana eficient.

Totuși, un alt punct de vedere sugerează că momentul exact nu contează atât de mult precum faptul că trebuie să bei apă în timpul meselor, deoarece lipsa hidratării poate îngreuna digestia și contribui la constipație.

În final, esențial este să ne asigurăm că suntem bine hidratați, iar apa este consumată într-o cantitate potrivită, având în vedere temperatura alimentelor respective.

Așadar, rezolvarea misterului momentului optim pentru a bea apă în timpul meselor poate avea variante multiple, dar este clar că hidratarea rămâne un element esențial pentru menținerea sănătății noastre digestive.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?