Când scăpăm de valul de aer polar. Anunțul ANM despre ce urmează, în ce regiuni mai ninge

Când scăpăm de valul de aer polar. Anunțul ANM despre ce urmează, în ce regiuni mai ninge

Vremea continuă să fie rece, chiar mai frig decât normalul perioadei. Se vor înregistra precipitații slabe sub formă de ninsoare local la munte, iar în Dobrogea și pe arii restrânse în restul teritoriului mixte. De duminică, 10 decembrie, meteorologii vin cu vești bune.

În următoarele zile, vremea începe să se încălzească FOTO Shutterstock

Acest front atmosferic rece este în deplasare destul de rapidă, astfel încât aria precipitațiilor se va restrânge treptat . Vor mai fi doar pe arii restrânse, iar în următoarele zile precipitațiile aproape că vor lipsi.

Se vor mai semnala cu totul izolat în partea de sud-est a teritoriului, apoi duminică, spre seară, probabil în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi din nou mai amestecate, pentru că temperaturile vor crește ușor", a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN .

Este vorba despre zona Moldovei, în mod deosebit, unde s-au înregistrat temperaturi ușor pozitive, cu 1-3 grade, iar în restul regiunilor, cel mult 5-6 grade Celsius.

Veștile sunt bune sub acest aspect, pentru că se va încălzi ușor de duminică și în prima parte a săptămânii care urmează", a spus meteorologul.

Lapoviță și polei

Sâmbătă, 9 decembrie, conform meteorologilor, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestei date. Cerul va fi variabil la munte, dar va prezenta înnorări în zonele mai joase de relief, unde, mai ales dimineața și noaptea, local, se va semnala ceață, iar izolat vor fi precipitații slabe mixte și condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea, în special pe litoral, unde la rafală se vor atinge viteze, în general, de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 8 grade, iar cele minime între -9 și 2 grade.

În București, trecător vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață.

Maxime de 8 grade Celsius

Duminică, 10 decembrie, vremea se va încălzi ușor față de intervalul precedent. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații mixte în vestul, nordul și centrul țării și temporar noros în rest, unde doar izolat vor fi mai ales ploi. La munte vor predomina ninsorile și lapovița. Vor fi condiții de producere a poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade, mai ridicate pe litoral, spre 5…6 grade. Mai ales dimineața și noaptea, local, se va semnala ceață.

Și în Capitală, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei și din nou noaptea se va semnala ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?