Când se schimbă vremea radical. Unde se încălzește ca în toiul verii, în ce zone plouă puternic

Când se schimbă vremea radical. Unde se încălzește ca în toiul verii, în ce zone plouă puternic

Vreme de toamnă, răcoroasă și cu ploi, vom avea parte în următoarele două zile. De miercuri, 14 septembrie, se încălzește neobișnuit astfel că joi sunt așteptate maxime de 33 grade Celsius în sud-estul țării, ca într-o zi de vară autentică.

De la mijlocul săptămânii scăpăm de ploi FOTO Shutterstock

Luni, 12 septembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) , valorile termice vor scădea în toate regiunile, astfel că în sudul ţării se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, iar în rest vor caracteriza o vreme răcoroasă.

Cerul va fi variabil în vest şi sud-vest, iar în rest vor fi înnorări, mai persistente în nord-est. Temporar va ploua în cea mai mare parte a Moldovei, pe alocuri în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea şi numai cu totul izolat în celelalte regiuni. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar în regiunile sudice, trecător se vor semnala şi descărcări electrice.

Maxime de 27 grade celsius în Muntenia

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depă 80 km/h, iar pe alocuri şi în sud-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului, în general cu 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la 14 grade Celsius în nordul Moldovei, până la 27 de grade Celsius, izolat în Muntenia, iar cele minime se vor situa în general între 6 şi 14 grade Celsius. Dimineaţa şi noaptea izolat vor fi condiţii de ceaţă, în special în depresiuni.

În București, luni, conform meteorologilor , cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice vor fi mai scãzute faţă de ziua precedentă, astfel că maxima va fi de 26 grade celsius, iar cea minimă se va încadra între 10 și 13 grade Celsius.

Marți, vreme răcoroasă în nord

Marți, 13 septembrie, vom avea parte de o zi autentică de toamnă. Meteorologii anunță vreme răcoroasă în nordul, centrul şi estul ţării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări şi ploi slabe pe parcursul zilei, local în Moldova şi pe arii restrânse în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice şi la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 25 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade Celsius, mai scăzute în zonele depresionare, pânã spre 3 grade Celsius în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, în special din centrul teritoriului izolat se va semnala ceaţă.

În Capitală, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, însã probabilitatea de ploaie va fi redusă, anunță ANM. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 25 grade Celsius, iar minima va avea valori care se vor situa între 9 și 12 grade Celsius.

Se încălzește în toate regiunile

Miercuri, 14 septembrie, vremea se schimbă radical, se va încălzi în toate regiunile. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul ţării şi la munte, dar numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe de scurtă durată.

Noaptea, înnorările se vor accentuat treptat în vest şi nord-vest, unde mai ales spre dimineaţă vor fi averse locale posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montanã înaltã - unde în a doua parte a intervalului se vor atinge viteze cuprinse între 60 și 80 km/h -, şi pe arii restrânse şi în Câmpia de Vest şi pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 28 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade Celsius, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre 6 grade Celsius.

Și la București, conform ANM, vremea se va menţine frumoasă şi se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 12 și 14 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Sexsomnia / O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească