Când şi cum e bine să bei cafeaua. Mulți români fac o greșeală uriașă în fiecare dimineață

Când şi cum e bine să bei cafeaua. Mulți români fac o greșeală uriașă în fiecare dimineață

Cafeaua te trezeşte la viaţă, însă nu este indicat deloc să o consumi imediat ce te-ai dat jos din pat. Click! arată care sunt motivele care ar trebui să te facă să te mai gândeşti o dată înainte să sorbi din licoarea magică în fiecare dimineaţă.

Nu este indicat să o consumi cafea imediat ce te-ai dat jos din pat FOTO Shutterstock

Specialiştii spun că imediat ce te-ai trezit trebuie să bei un pahar cu apă, apoi să faci ceva mişcare şi să te pregăteşti pentru mersul la serviciu. Indicat este ca aceste activităţi să-ţi ocupe cam 30 de minute şi abia apoi să pui mâna pe ceaşca de cafea. Altfel, rişti să te alegi cu nişte probleme de sănătate.

Nivelul de cortizol

La trezire, organismul tău produce natural un hormon numit cortizol care te ajută să fii alert şi treaz. Acest nivel de cortizol este cel mai ridicat dimineaţa. Astfel, consumul de cafea imediat ce te-ai dat jos din pat poate interfera cu această creştere naturală a cortizolului şi poate duce la o toleranţă crescută la cofeină pe termen lung.

Creşterea tensiunii arteriale

Cafeaua conţine cofeină, care poate stimula sistemul nervos şi creşte tensiunea arterială. Astfel, ea devine problematică mai ales pentru cei care au deja probleme cu tensiunea, cu atât mai mult cu cât este consumată pe stomcaul gol.

Stimularea acidităţii din stomac. Cafeina poate stimula secreţia de acid gastric, ceea ce poate irita mucoasa stomacului. Dacă ai un stomac sensibil sau probleme gastrointestinale, consumul de cafea pe stomacul gol poate duce la disconfort sau arsuri la stomac.

Riscul de dependenţă. Consumul regulat de cafea imediat după trezire poate duce la o dependenţă crescută de cofeină. Acest lucru poate face ca organismul să devină mai tolerent la cofeină, necesitând cantităţi din ce în ce mai mari pentru a obţine acelaşi efect, scrie dcnews.ro.

Citește în Click! și cum prepari o cafea sănătoasă!

Amintim că studiul unui medic de medicină integrativă demonstrează cât de important este să bei apă înainte de a bea cafea , potrivit Parade.

Dr. Tara Scott, care este și director medical la Forum Health Akron și fondatorul cabinetului medical Revitalize, explică de ce: cofeina din cafea este cea care duce la deshidratare, potrivit medicului. Explicația constă în creșterea producțiea de urină.

Ea a menționat că acest lucru nu a fost aprofundat în studiile de specialitate. De asemenea, a subliniat că în cazul cafelei decofeinizate există vești bune: deoarece cafeaua decofeinizată nu conține cofeină și nu deshidratează.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?