Când sosesc în România primele F-16 cumpărate din Norvegia

Când sosesc în România primele F-16 cumpărate din Norvegia

Primele 8 avioane de luptă F-16 Fighting Falcon din cele 32 achiziționate de Forțele Aeriene Române din Norvegia vor ajunge la piloții români până la sfârșitul acestui an.

Avioanele vor fi repartizate la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii

„Avioanele F-16 din Norvegia nu vor ajunge toate în același timp. Intenționăm să aducem mai multe avioane cu dublă comandă, pentru pilot și instructor. În acest moment, primul lot va fi format probabil din 8 avioane F-16, iar primele avioane vor ajunge la sfârșitul acestui an”, a declarat, conform defenseromania.ro , ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr.

Practic, la piloții militari români va ajunge astfel o jumătate de escadrila de F-16 AM/BM în configurație M6.5.2, iar avioanele vor fi repartizate la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii. Ulterior, cel mai probabil anul viitor, vor fi livrate și restul aparatelor care vor forma o escadrilă în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu“.

Avioanele F-16 pe care România le va cumpăra din Norvegia „sunt ca noi”, susţine firma care s-a ocupat de mentenanţa lor , potrivit Digi24, care citează un răspuns de la compania furnizoare. Preşedintele Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS), Atle Wollo, precizează că avioanele F-16 pe care România le va cumpăra din Norvegia sunt într-o stare excelentă: „Este cunoscut în comunitatea F-16 faptul că Norvegia este printre ţările care şi-a întreţinut cel mai bine avioanele, de aceea ele sunt ca şi noi. Toate inspecţiile, toate programele de întreţinere şi modernizare au fost executate la timp, conform calendarului cerut şi cu respectarea celor mai înalte standarde. Astfel, calitatea avioanelor este foarte bună”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”