Când vom avea parte de prima ninsoare în iarna anului 2023. Prognoza meteorologilor

Când vom avea parte de prima ninsoare în iarna anului 2023. Prognoza meteorologilor

Chiar dacă vremea se strică în următoarele zile, de duminică se încălzește din nou, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această dată. Accuweather a actualizat prognoza meteo și a anunțat când vom avea parte de prima ninsoare în iarna anului 2023.

Prima ninsoare se lasă așteptată FOTO Shutterstock

Conform specialiștilor, în București, primii fulgi de nea sunt așteptați pe data de 18 noiembrie, când precipitațiile s-ar putea transforma în lapoviță și ninsoare, urmând ca pe timpul nopții să cadă prima zăpadă, anunță B1TV .

Nu va fi vorba însă despre o iarnă adevărată, ci doar despre un episod sporadic, deoarece ninsoarea va ține doar o zi. Următoarea zăpadă, potrivit meteorologilor Accuweather, ar cădea abia pe data de 6 decembrie.

Mai mult decât atât, temperaturile se vor menține crescute până în decembrie, iar precipitațiile vor fi deficitare în toată această perioadă.

Furtuna care a făcut prăpăd în Europa lovește România: când se schimbă vremea radical. Anunțul ANM

Furtuna care a făcut prăpăd în Europa lovește România. Începând de joi după-amiază, vremea se strică în majoritatea regiunilor. Meteorologii au precizat însă că fenomenele nu vor fi de mare intensitate.

"De mâine după amiază vom simți și noi efectele frontului atmosferic care traversează Europa. Ploile vor începe în partea de vest a țării, probabil până duminică vom avea averse în majoritatea zonelor țării, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil grindină.

Toate aceste manifestări vor fi însă la intensitate mai mică decât ceea ce am avut pe parcursul verii, pentru că temperaturile, chiar dacă se mențin ridicate, totuși sunt temperaturi mai apropiate începutului de toamnă.

Cu toate acestea, pe partea de sud a țării, 34-35 grade Celsius astăzi, posibil și mâine temperaturi în jurul a 30 grade, iar de poimâine o ușoară răcorire în spatele frontului de precipitații", a explicat la Antena 3 CNN , Florinele Georgescu, director în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat