Candidatul la Primăria Capitalei Ciprian Ciucu vrea introducerea de standarde de cost pentru achiziții

Candidatul la Primăria Capitalei Ciprian Ciucu vrea introducerea de standarde de cost pentru achiziții

Ciprian Ciucu, candidatul independent la Primăria București susținut de partidul M10, și-a prezentat, miercuri, programul pentru București, el menționând că vrea introducerea de standarde de cost pentru achiziții. "Acest program are mai multe puncte, dar toate sunt subsumate celor trei puncte principale — să redăm bucureștenilor plăcerea de a trăi în orașul lor, să îl punem pe baze solide și să eliminăm corupția și risipa (...) trebuie introduse standarde de cost, pentru că așa va dispărea și motivația pentru corupție și contracte preferențiale", a spus Ciucu.

Potrivit acestuia, transparența deciziilor trebuie să fie totală. "Trebuie să ne gândim cum implicăm cetățenii și facem bugetare participativă (...) orice contract din bani publici trebuie să fie public", a declarat Ciucu.

În altă ordine de idei, el a spus că infrastructura tehnică edilitară este foarte veche. "Trebuie să accesăm bani (...) și să începem, cartier cu cartier, să găsim soluții tehnice să nu mai avem asemenea pierderi pe rețeaua tehnico-edilitară", a menționat candidatul la Primăria Capitalei.

Ciprian Ciucu a adăugat și că trebuie vorbit despre zona urbană funcțională București-Ilfov. "Trebuie gândit un sistem integrat de transport în comun (...) tragem metroul din București până dincolo de centură", a spus Ciucu.

El consideră că nu se poate vorbi despre un transport eficient și integrat în București dacă nu este pus și Metrorex în ecuație. "Centura este tot la Ministerul Transporturilor. Nu putem vorbi despre un plan de mobilitate în zona București-Ilfov fără centură", consideră candidatul la Primăria Capitalei.

În opinia acestuia, cadastrul general este o mare problemă în București. "Nu s-a făcut în București, pentru că ar scoate toate ilegalitățile, toate construcțiile, toate avizele, bine, este și costisitor, dar dacă îl faci cvartal cu cvartal, se poate face", a afirmat Ciprian Ciucu.

El a subliniat și faptul că este foarte important spațiul verde din oraș. "Va trebui să identificăm suprafețe de teren care sunt nefolosite și să le amenajăm", a declarat Ciucu, care a vorbit și despre deschiderea curții școlii pentru comunitate. "Este normal ca toată lumea să aibă acces la terenul de basket, de fotbal, etc", a spus candidatul.

În altă ordine de idei, el a spus că bucureștenii trăiesc în șase orașe diferite. "Trăim în șase orașe diferite, cu indicatori de dezvoltare diferiți, cu bugete diferite, etc. Poate fi ales pe listă spre exemplu primarul cu șase viceprimari, sunt și alte modele, sunt dispus să le discut pe toate", a adăugat Ciucu.

De asemenea, el a spus că a discutat cu mai multe forțe politice în legătură cu susținerea candidaturii. "Am avut deja mai multe discuții cu mai multe forțe politice — ce-i drept nu mari — cărora le-am cerut să mă susțină. Momentan sunt susținut doar de M10. Am aceste două criterii de la care nu pot sa fac rabat — integritate și competență (...) o altă principală miză pentru mine, în afară de a fi primar, este să punem cât mai mulți oameni în Consiliu care să nu facă rabat, oameni recunoscuți profesional", a menționat Ciucu.

Liderul M10, europarlamentarul Monica Macovei, a spus că Ciprian Ciucu vrea ca bucureștenii să nu mai fie agresați de oraș. "Ciprian Ciucu vrea să le redea bucureștenilor dorința de a trăi în București, vrea ca bucureștenii să nu mai fie agresați de orașul lor, de aglomerație, de mizerie (...) în al doilea rând vrea să pună Bucureștiul pe baze solide", a spus Macovei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia