Candidatul PSD la CCR, Giani Stan, NU știe câte articole are Constituția României!

Candidatul PSD la CCR, Giani Stan, NU știe câte articole are Constituția României!

ALERTĂ Candidatul PSD la CCR, Giani Stan, NU știe câte articole are Constituția României! Giani este șeful SS a PSD! G. Stan, propus de PSD în funcţia de judecător la CCR: „Tot ce emit MCV şi Comisia de la Veneţia sunt recomandări.” El a mai spus că legea fundamentală are 153 de articole, deşi Constituţia are 156 de articole.

Gheorghe Stan, propus de PSD pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională (CCR) din partea Camerei Deputaţilor, a fost audiat, marţi dimineaţă, în Comisia juridică. Preşedintele comisiei, Nicuşor Halici (PSD), a permis doar câteva întrebări din partea membrilor comisiei. În răspunsurile date, Stan a susţinut că „tot ce emite MCV şi Comisia de la Veneţia sunt recomandări, deci nu au caracter obligatoriu”. El a mai spus că legea fundamentală are 153 de articole, deşi Constituţia are 156 de articole.

Bătaie de joc la audierea candidaților pentru CCR! PSD a cenzurat întrebările opoziției pe motiv că ar fi prea complexe sau batjocoritoare! Bătaie de joc, marți, în Comisia Juridică din Camera Deputaților. Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Nicușor Halici (PSD) a respins mai multe întrebări adresate lui Gheorghe Stan, una din propunerile PSD la Curtea Constituțională, invocând ba că sunt prea complexe , ba că ar fi ”batjocoritoare”

După o ședință care a durat jumătate de oră și în care deputații PSD și ALDE nu au adresat nici o întrebare, s-a trecut rapid la vot, iar Comisia a adoptat raport pentru validarea tuturor candidaților, cu 25 de voturi ”pentru” și 2 abțineri. Raportul va merge în plenul Camerei pentru votul decisiv.

”Câte articole are Constituția României?”, a fost întrebat Stan de un deputat PNL.

”E batjocoritoare întrebarea. O ducem într-o zonă mult prea jos”, a replicat Halici.

Alte întrebări pentru Stan:

Florin Roman (PNL) : Vă asumați politic această candidatură?
Gheorghe Stan: Am 20 și ceva de ani de carieră, nu am făcut parte din nici o formațiune politică, am acceptat această provocare și cred că expertiza mea va fi în beneficiul unei CCR imparțiale

Steluța Cătăniciu (ALDE): Nu vreau să adresez nici o întrebare, dar observ că pe dl Stan unii dintre noi îl hărțuim, ar trebui să punem punct acestei mascarade.

Stelian Ion (USR): Având în vedere decizia princ are CCR a spus explicit că recomandările MCV sunt obligatorii, care e opinia sa cu privire la raportul dintre Comisia de la Veneția și CCR? Mai exact, sunt obligatorii recomandările Comisiei de la Veneția?
Gheorghe Stan: Tot ce emite MCV sau Comisia de la Veneția sunt recomandări, nu au caracter obligatoriu.

Stelian Ion: Care e explicația ascensiunii profesionale fulminante?
Halici a întrerupt întrebarea și a spus că e ”dincolo de rea intenție” întrebarea lui Stelian Ion

Întrebare: Care sunt prevederile constituționale legate de minorități?
Gheorghe Stan: Un jurist învață cum să interpreteze legea. Nu am constituția în față să spun exact care e articolul.Citește și:

populare
astăzi

1 Ați văzut ce frumos s-a întors cheița după faza cu „Ciolacu e tătic”?

2 VIDEO Penibilul ăsta a fost ani de zile șeful de facto al SRI?

3 „Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”

4 Dedesubturile unui scandal politico-matrimonial de mahala

5 „Tu muncești și-ți cumperi o Dacie pentru că atât poți, eu muncesc și-mi cumpăr un Ferrari pentru că atât pot”