Cândva miliardar cripto, Sam Bankman-Fried a ajuns să cumpere serviciile pușcăriașilor plătind cu pește

Cândva miliardar cripto, Sam Bankman-Fried a ajuns să cumpere serviciile pușcăriașilor plătind cu pește

Fostul miliardar Sam Bankman-Fried a învățat sistemul economic al Centrului de Detenție Metropolitan din New York și a găsit o monedă de schimb care să-i facă viața mai ușoară în detenție, conform businessinsider.

Sam Bankman-Fried. Foto: Fox Business

Nu a durat mult timp pentru fostul miliardar cripto Sam Bankman-Fried să învețe sistemul economic al Centrului de Detenție Metropolitan din New York. Fondatorul discreditat al bursei de criptomonede FTX a fost ocupat să schimbe alimente în schimbul serviciilor în timp ce așteaptă sentința pentru șapte capete de acuzare care includ fraudă electronică și conspirație pentru spălare de bani.

Noua sa tunsoare, observată în sălile de judecată din New York , se pare că a fost posibil datorită unui deținut. Într-un raport de joi, o sursă a spus The Wall Street Journal că SBF a plătit pentru o tunsoare cu macrou ambalat, un tip de pește pelagic care este o monedă preferată printre deținuți.

Om de afaceri până la capăt

Nu este o surpriză că fostul trader s-ar adapta rapid la marfa preferată în noul său mediu. A fost trader profesionist mare parte din cariera sa. În 2013, a început ca intern la Jane Street Capital, schimbând fonduri tranzacționate înainte de a cofonda firma sa de tranzacționare cu criptomonede, Alameda Research, în 2017. Un an mai târziu, a descoperit cum să facă arbitraj cu bitcoin între piețele SUA și japoneză.

Peștele, numit popular "macks" printre deținuți, a fost alegerea de valută în închisorile federale începând din 2004, după ce țigările au fost interzise, au spus sursele WSJ în 2008. Avocatul anterior închis Larry Levine l-a acceptat ca formă de plată de la colegii deținuți pe care i-a reprezentat în timp ce ispășea pedeapsa la instituția corecțională Lompoc din California, a raportat anterior WSJ. Ulterior, i-a folosit pentru a plăti pentru servicii personale, cum ar fi tunsorile de barbă și lustruitul pantofilor de la deținuți.

Sam Bankman-Fried, la un control de securitate la un tribunal din New York Foto EPA EFE

Sam Bankman-Fried, la un control de securitate la un tribunal din New York Foto EPA EFE

Global Source Marketing, furnizor de pește, a relatat presei că trendul devenise atât de popular încât simțise cererea sporită

Există o logică economică în spatele acestei tendințe. Produsele care au o valoare stabilă, cum ar fi anumite alimente și mărci poștale, sunt folosite ca mijloc stabil de schimb în loc de bani, la care deținuții nu au acces. Alimente precum macroul și tonul sunt mărfuri stabile, cu o valoare care poate fi ancorată în dolar.

Bankman-Fried, programat să fie condamnat la 28 martie 2024, se confruntă cu o pedeapsă de până la 110 ani de închisoare pentru acuzațiile de fraudă care i-au fost aduse, dar acestea sunt doar o parte din acuzațiile cu care se confruntă. El este și în așteptarea unui proces pentru capete separate legate de mita politică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?