CANNES 2017 Filmul francez '120 battements par minute', laureat al Marelui premiu al festivalului

CANNES 2017 Filmul francez '120 battements par minute', laureat al Marelui premiu al festivalului

Filmul francez '120 battements al regizorului Robin Campillo, o frescă a anilor SIDA la Paris, a primit duminică seară Marele premiu la cea de-a 70-a ediție a Festivalului de la Cannes, a anunțat președintele juriului Pedro Almodovar citat, de AFP.

"A fost o aventură colectivă (...) Nu suntem atât de mari, frumoși și puternici decât toți împreună", a spus regizorul la primirea premiului.

Puțin nostalgic și oarecum documentar, filmul prezintă povestea unui militantism desfășurat cu mult înainte de rețelele de socializare având în centrul său tulburătoarea poveste de dragoste dintre Sean, infectat cu SIDA și partenerul său care nu este bolnav, Nathan.

Al treilea film al lui francezului Robin Campillo prezintă miza unui colectiv care încearcă să facă față unei epidemii care a făcut ravagii în comunitatea homosexuală. Este vorba despre moarte, dar și de lupă împotriva indiferenței și a bolii.

Colaborator de lungă dată cu cineastul Laurent Cantet (Palme d'Or 2008 pentru 'Entre les murs'), Robin Campillo a beneficiat pentru filmul său de sprijinul lui Philippe Mangeot, fost președinte al asociației Act Up de luptă împotriva SIDA (1997-1999), pentru a scrie scenariul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia