Canotaj: Echipajul feminin de 8+1 al României, calificat în finală la Mondialele din Florida

Canotaj: Echipajul feminin de 8+1 al României, calificat în finală la Mondialele din Florida

Echipajul feminin de 8+1 al României s-a calificat direct în finala probei la Campionatele Mondiale de canotaj de la Sarasota-Bradenton (Florida/SUA), marți, după ce a câștigat seria a doua.

Echipajul alcătuit din Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș, Laura Oprea și Daniela Druncea a fost cronometrat cu timpul de 06 min 07 sec 320/1000, devansând Canada (06:09.690). România a avut un timp mai bun și decât câștigătoarea celeilalte serii de calificări, Noua Zeelandă (06:08.420).

La dublu rame masculin, Vlad-Dragoș Aicoboae și Cosmin Pascari au câștigat a doua serie de recalificări (06:34.010) și vor evolua joi în semifinale.

În schimb, echipajul masculin de 8+1, format din Cristian Ivașcu, Marius-Vasile Cozmiuc, Adrian Damii, Constantin Adam, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pîrghie, Ciprian Tudosă și Adrian Munteanu, a terminat pe locul al treilea în a doua serie de calificări, cu timpul de 05 min 31 sec 300/1000, devansat de Germania (05:29.360) și SUA (05:30.380), urmând să evolueze în recalificările programate joi.

Miercuri, echipajele de patru rame feminin (Cristina-Georgiana Popescu, Alina Ligia Pop, Beatrice-Mădălina Parfenie și Roxana Parașcanu) și dublu vâsle masculin (Ioan Prundeanu și Marian-Florian Enache) vor evolua în recalificări.

Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă sunt calificate în semifinalele probei feminine de dublu vâsle categorie ușoară, programate joi.

România participă la Mondialele din SUA cu șase echipaje.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 VIDEO Cum se fracturează coloana unui mire