Canotaj: Fantasticele Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane mondiale la dublu vâsle feminin

Canotaj: Fantasticele Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane mondiale la dublu vâsle feminin

După cele 3 medalii obținute sâmbătă, România a mai bifat azi două, primele de aur pentru delegația noastră la Campionatul Mondial de Canotaj de la Belgrad.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, victorioase la Campionatul Mondial de Canotaj. Foto EPA EFE

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane olimpice , mondiale și europene, au câștigat detașat finala la dublu rame. Româncele au terminat cursa cu timpul de 06:46.94, la 3,4 secunde în fața echipajului Lituaniei. Pe 3 a terminat SUA, la 3,51 secunde de România.

Simona și Ancuța domină autoritar proba de două rame. Foto EPA EFE

Simona și Ancuța domină autoritar proba de două rame. Foto EPA EFE

Cele două românce de aur nu au rival în lume în această disciplină. La Belgrad, au condus cursa de la început și au fost pe primul loc la fiecare bornă, mărindu-și treptat distanța față de rivale. Simona Radiș și Ancuța Bodnar și-au apărat cu succes titlul mondial obținut în 2022. Ele s-au calificat și la Jocurile Olimpice la de Paris 2024 încă de vineri, în calificările competiției.

România, aur la 8+1 feminin

Echipajul femini de 8+1 al României Foto EPA EFE

Echipajul femini de 8+1 al României Foto EPA EFE

Imediat a venit victoria la 8 plus 1 pentru România. Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iuliana Buhuș, Mădălina Bereș, Maria Tivodariua, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș și cârnaciul Victoria-Ștefania Petreanu au obținut medalia de aur, după o cursă spectaculoasă încheiată în 06:01.28. Pe locul 2 a sosit barca Statelor Unite, la 2.45 secunde în urma româncelor, iar pe 3 a terminat Australia, la 2.89 secunde.

Argint istoric pentru barca de 4 rame

La Olimpiada din Franța vor ajunge și Florin Arteni și Ciprian Tudosă, care au câștigat azi Finala B la dublu vâsle masculin.

Ieri, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș au cucerit medalia de argint la 4 rame la Campionatele Mondiale, prima pentru România în această probă, după 33 de ani. Iar Ionela Cozmiuc și Mariana Dumitru, au câștigat bronzul mondială la dublu vâsle categorie ușoară, la numai trei luni de când au început să tragă împreună. Zestre delegației României la Campionatul Mondial de canotaj de la Belgrad a fost completată de Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel , care au terminat cu un timp de 07:24.33, dup Olanda (07:20.52) și Australia (07:22.90) la la dublu rame feminin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat