Canotaj: România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Mondialele de juniori

Canotaj: România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Mondialele de juniori

România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Trakai (Lituania), cu 2 medalii de aur, 2 de argint și 2 de bronz.

Pe locul secund s-a clasat Marea Britanie, cu 2-1-1, Croația a completat podiumul, cu 2-0-0, iar Germania a fost a patra, cu 1-4-2 (cele mai multe medalii, 7), etc.

"Felicitări echipajelor noastre, staff-ului tehnic și mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă aceasta performanță! Juniorii noștri continuă să crească zestrea de medalii pe care România le-a câștigat în acest an. Cu gândul la Campionatul Mondial de seniori, mă bucur că juniorii noștri sunt gata să preia cu demnitate și rezultate mari responsabilitățile seniorilor", a declarat președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, citată de pagina de Facebook a federației.

România a cucerit medalii în toate cele șase finale în care a fost prezentă duminică: medaliile de aur au fost obținute de Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu în proba feminină de dublu rame și de echipajul feminin de patru vâsle (Larisa Elena Roșu, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radiș, Tabita Maftei), cele de argint au fost câștigate la patru rame feminin (Ioana-Irina Acsinte, Elena-Cătălina Onciu, Geanina-Dumitrița Juncănariu și Alina-Maria Balețchi) și dublu rame masculin (Ștefan-Constantin Berariu și Florin-Sorin Lehaci), iar bronzul a fost obținut la patru rame fără cârmaci masculin (Dumitru-Alexandru Ciobîcă, Nicu-Iulian Chelaru, Cristian-Ionuț Cojocaru, Ciprian Huc) și la 8+1 feminin (Elena Dănuț, Elena-Cosmina Ciritel, Monica-Georgiana Andron, Ioana-Mădălina Moroșan, Andreea Popa, Raluca-Georgiana Dinulescu, Maria-Magdalena Rusu, Vasilica-Alexandra Rusu, Victoria-Ștefania Petreanu).

La competiție au fost înscriși 742 sportivi din 59 de țări, cu 258 de bărci.

La ediția de anul trecut, de la Rotterdam, România a cucerit o singură medalie, de aur, la patru rame masculin, prin Ștefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, Mihăiță-Vasile Țigănescu și Constantin-Cristi Hîrgău).

AGERPRES (AS/editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!