Canotaj: România, prezentă cu toate cele trei echipaje în finalele regatei preolimpice de la Lucerna

Canotaj: România, prezentă cu toate cele trei echipaje în finalele regatei preolimpice de la Lucerna

România va fi prezentă cu toate cele trei echipaje în finalele de marți ale regatei preolimpice de la Lucerna (Elveția), la dublu vâsle categorie ușoară feminin, patru vâsle feminin și 8+1 rame feminin.

Dacă echipajul feminin de 8+1 nu a avut nevoie de calificări, având în vedere numărul redus de participante (cinci), celelalte două bărci au trecut prin calificări și recalificări.

În proba de dublu vâsle categorie ușoară, Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă au ocupat locul patru în recalificările de luni, cu timpul de 07 min 14 sec 000/1000, în condițiile în care patru din cele cinci echipaje care au concurat au obținut biletele pentru finală. Suedia s-a impus în această serie de luni, cu timpul de 07 min 12 sec 070/1000.

La patru vâsle feminin, Elena Logofătu, Nicoleta Pașcanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Ioana Vrînceanu s-au clasat pe locul al treilea în recalificări, în 06 min 33 sec 010/1000, primul loc fiind ocupat de Ucraina, în 06 min 28 sec 920/1000. Primele patru din cele cinci echipaje s-au calificat în finală.

Finalele vor avea loc marți, de la 17,20 (ora României) la dublu vâsle categorie ușoară, 18,40 la patru vâsle și 19,00 la 8+1.

Primele două echipaje în fiecare din aceste finale vor obține calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

România are deja trei echipaje calificate la JO 2016, la dublu rame fără cârmaci feminin, dublu rame fără cârmaci masculin și patru rame fără cârmaci masculin.

Canotajul are în palmares 242 medalii olimpice, mondiale și europene, iar echipajul feminin de 8 rame plus cârmaci nu a lipsit în ultimii 40 de ani de la Olimpiadă.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...