Canotaj: Sandu Pop (FRC) - Calificarea a 36 de sportivi la JO de la Tokyo reconfirmă poziţia canotajului românesc în elita mondială

Canotaj: Sandu Pop (FRC) - Calificarea a 36 de sportivi la JO de la Tokyo reconfirmă poziţia canotajului românesc în elita mondială

Secretarul general al Federaţiei Române de Canotaj, Sandu Pop, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că succesul reprezentat de calificarea a 36 de sportivi la Jocurile Olimpice reconfirmă poziţia canotajului românesc în elita mondială.

În cadrul evenimentului organizat cu ocazia calificărilor echipajelor masculine şi feminine de 8+1, Pop a afirmat că România se va afla într-o companie selectă la Tokyo alături de ţări precum Olanda, Noua Zeelandă sau Marea Britanie.

"Federaţia Română de Canotaj şi-a îndeplinit cu vârf şi îndesat obiectivele din acest ciclu olimpic. Vorbim de cea mai mare performanţă din istoria canotajului românesc. 36 de sportivi calificaţi în 9 probe din programul Jocurilor Olimpice. Acest număr de calificaţi nu a avut canotajul românesc niciodată şi nu ştiu dacă vreo altă ramură din sport l-a avut. Celor 36 li se vor adăuga 2 rezerve, una la fete şi una la băieţi. Această calificare ne reconfirmă poziţia în elita mondială a canotajului românesc. Pentru că avem Olanda cu 11 echipaje calificate, Noua Zeelandă şi Marea Britanie cu câte 10 şi noi alături de Australia, Canada, Italia şi SUA cu câte 9. Suntem într-o companie mai mult decât onorantă", a spus Sandu Pop.

Prezent la conferinţa de presă, subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Cristian Ghiţă, a declarat la rândul său: "Îi felicit pe sportivii din bărcile de 8+1 în numele meu şi al ministrului Eduard Novak, merită toate aplauzele noastre. Ţin să le mulţumesc pentru toate eforturile făcute pentru a fi în elita sportului mondial. Este istoric faptul că avem atâţi sportivi calificaţi din partea canotajului la Jocurile Olimpice, sunt 36 din cei 85 ai României... este o proporţie fantastică. Mulţumesc sportivilor şi tuturor celor care au făcut posibil acest succes al canotajului românesc".

Duminică, la regata de la Lucerna, cele două echipaje de 8+1 ale României, masculin şi feminin, s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

România va participa la JO de la Tokyo cu 36 de sportivi şi nouă echipaje: patru rame masculin, patru rame feminin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin, 8+1 feminin, 8+1 masculin.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...