Cântăreața Dua Lipa, nemulțumită de felul cum o vede publicul: „Fanii nu vor ca vedetele pop să fie inteligente“

Cântăreața Dua Lipa, nemulțumită de felul cum o vede publicul: „Fanii nu vor ca vedetele pop să fie inteligente“

Dua Lipa este una dintre cele mai mari vedete pop din lume, dar cântăreața și-a exprimat frustrarea față de percepția pe care publicul o are despre ea.

Dua Lipa FOTO: Instagram

"Nu știu dacă oamenii cred că îmi place să citesc cărți", a spus ea. "Ei nu vor să fii politic. Nu vor să fii inteligentă. Sunt mult mai mult decât ceea ce fac."

De la lansarea single-ului său New Rules în 2017, cântăreața britanico-albaneză a lansat un club de carte, un buletin de lifestyle și un festival internațional de muzică în Pristina, Kosovo, scrie bbc.com.

De asemenea, ea a ținut prima pagină a ziarelor pentru opiniile sale politice, criticând poziția guvernului britanic cu privire la imigrație și cerând încetarea focului în Gaza.

Într-un nou interviu acordat revistei Rolling Stone, aceasta a declarat că viziunea sa asupra lumii a fost modelată de experiența părinților săi care au fugit din cauza războiului din Kosovo la sfârșitul anilor 1990.

"Existența mea este oarecum politică, faptul că am trăit în Londra pentru că părinții mei au plecat din cauza războiului", a spus ea.

"Simt pentru oamenii care sunt nevoiți să își părăsească locuința. Din experiența mea de a fi în Kosovo și de a înțelege ce face războiul, nimeni nu vrea cu adevărat să își părăsească casa.

O fac pentru protecție, pentru a-și salva familia, pentru a avea grijă de oamenii din jurul lor, genul acesta de lucruri, pentru o viață mai bună. Așa că mă simt aproape de ea."

Vedeta a spus că a văzut paralele între ceea ce au trăit părinții ei și situația în care se află în prezent palestinienii, ceea ce a determinat-o să semneze o petiție prin care se cere încetarea focului.

Cu toate acestea, ea a criticat, de asemenea, atrocitățile comise de Hamas în timpul atacului mortal asupra Israelului din octombrie anul trecut.

"Nu sunt de acord cu ceea ce face Hamas", a spus ea. "Îmi pare atât de rău pentru fiecare viață israeliană pierdută și pentru ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie. În momentul de față, ceea ce trebuie să privim este câte vieți au fost pierdute în Gaza, precum și civilii nevinovați și viețile care pur și simplu se pierd. Pur și simplu nu sunt suficienți lideri mondiali care să ia atitudine și să vorbească despre criza umanitară care se întâmplă, despre încetarea focului umanitară care trebuie să aibă loc."

”Nu-mi voi vărsa curajul”

În timp ce vedeta a fost foarte vocală în ceea ce privește opiniile sale politice, ea este mai puțin deschisă în ceea ce privește viața personală.

"Cred că sunt britanică", a declarat ea pentru Rolling Stone, ca o explicație.

"Nu cred că sunt aici pentru a-mi vărsa curajul într-un talk-show pentru că va fi bine pentru un ciclu de știri sau pentru a atrage atenția. Oricât de mult ar crede oamenii că îi cunosc pe cei pe care îi susțin, de fapt, nu cred că știu oricum nimic despre ei."

Ea a fost mai dornică să discute despre cel de-al treilea album al ei, care urmează să fie lansat la sfârșitul acestui an.

Discul va fi urmarea odiseei sale disco Future Nostalgia, câștigătoare a unui Brit Award.

Cântăreața a promis o schimbare de direcție, Rolling Stone descriind albumul ca fiind un "tribut psihedelic-pop infuzat de cultura rave din Marea Britanie", inspirat de trupe precum Primal Scream și Massive Attack.

"Acest disc se simte un pic mai crud", a spus ea.

"Vreau să surprind esența tinereții și a libertății, a distracției și a faptului de a lăsa lucrurile să se întâmple, indiferent dacă sunt bune sau rele. Nu le poți schimba. Trebuie doar să accepți ceea ce se întâmplă în viața ta."

Acesta va fi primul disc al vedetei de la despărțirea de TaP Management, care a descoperit-o și dezvoltat-o ca artistă.

Aceasta a declarat că acordurile legale au făcut ca ea "să nu poată vorbi prea mult" despre separare, dar a confirmat că a răscumpărat drepturile de publicare a celor mai mari hituri ale sale și a avertizat tinerii muzicieni să se informeze cu privire la partea de afaceri a industriei muzicale.

"Fiți atenți de timpuriu... Nu cred că destui oameni le spun asta tinerilor artiști", a spus ea.

"Totul pare atât de incitant la început, și bineînțeles că este, dar este bine să ai cunoștințe și este bine să ai grijă de tine însuți."

Vedeta va putea fi văzută în continuare la Premiile Grammy pe 5 februarie, unde va cânta alături de artiști precum Billie Eilish și Olivia Rodrigo.

Ea se numără printre nominalizații pentru cântecul anului, datorită piesei Barbie Dance The Night. Melodia ar putea, de asemenea, să primească o nominalizare la Oscar, atunci când vor fi dezvăluite listele scurte, pe 23 ianuarie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”