Cântăreaţa Ronnie Spector, fondatoarea legendarului grup The Ronettes, a murit de cancer la 78 de ani

Cântăreaţa Ronnie Spector, fondatoarea legendarului grup The Ronettes, a murit de cancer la 78 de ani

Ronnie Spector, cântăreaţă şi fondatoarea legendarului grup The Ronettes, a murit miercuri în statul american Connecticut la vârsta de 78 de ani din cauza unui cancer, potrivit unui comunicat al familiei sale, relatează EFE.

Ronnie, pe numele său real Veronica Yvette Bernett, va rămâne în amintirea publicului alături de trupa sa datorită unor piese de mare succes, precum "Be my baby" şi "Baby I love you", preluate şi reinterpretate de-a lungul deceniilor de grupuri din toate stilurile muzicale.


The Ronettes, una dintre "trupele de fete" în mare vogă în anii 1960 şi 1970, înfiinţată în cartierul newyorkez Harlem, a fost creată în 1957 de Ronnie, sora ei Esthelle şi verişoara lor Nedra Talley.

O mare parte din faima acestui grup se datorează asocierii cu celebrul Phil Spector, considerat un veritabil rege Midas al muzicii pop, care s-a căsătorit cu Ronnie în 1968. Căsnicia lor a durat până în 1972.

"Iubitul nostru înger terestru, Ronnie, a plecat din lumea aceasta după o scurtă luptă cu cancerul. I-a fost alături familia şi soţul său, Jonathan", se arată în acest comunicat în care rudele cântăreţei au cerut să le fie respectată intimitatea în aceste momente.

Comunicatul notează că "o celebrare a vieţii lui Ronnie şi a muzicii sale va fi anunţată în perioada următoare".

Familia artistei a precizat că Ronnie a cerut ca, în loc de flori, cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu să facă mici donaţii în beneficiul adăposturilor locale pentru femeile maltratate sau pentru Fondul colegiului indian-american.

"Ronnie a trăit viaţa cu strălucirea în ochi, cu un sentiment de mândrie, un simţ al umorului genial şi un zâmbet pe faţă. A fost o persoană plină de dragoste şi de gratitudine", precizează acelaşi comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”