Cântăreţul Franco Gatti, membru al grupului Ricchi e Poveri, a murit la vârsta de 80 de ani

Cântăreţul Franco Gatti, membru al grupului Ricchi e Poveri, a murit la vârsta de 80 de ani

Cântăreţul şi compozitorul italian Franco Gatti, interpret al celebrului cântec "Sara perche ti amo" alături de grupul Ricchi e Poveri, a murit la vârsta de 80 de ani, au anunţat marţi principalele companii mass-media din Italia.

Franco Gatti, primul din stânga FOTO: Adevărul

Franco Gatti suferea de mai mulţi ani din cauza unor probleme de sănătate şi s-a retras de pe scena muzicală în 2013, după moartea fiului său Alessio.

Grupul Ricchi e Poveri, înfiinţat în 1967 la Genoa, a devenit celebru în Italia şi în străinătate în anii '70 şi '80, iar albumele sale s-au vândut în peste 20 de milioane de copii.

Cântecul "Sara perche ti amo", un mare succes internaţional ce a fost lansat în 1981, a fost inclus patru ani mai târziu pe coloana sonoră a filmului "L'Effrontée", regizat de Claude Miller şi care a avut-o în distribuţie pe actriţa Charlotte Gainsbourg.

Ricchi e Poveri a reprezentat Italia la concursul Eurovision din 1978 şi a câştigat Festivalul cântecului italian de la San Remo în 1985, considerat o veritabilă instituţie în această ţară, care atrage în fiecare an milioane de telespectatori în faţa micilor ecrane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...