Capitala tehnologică a Indiei, în stare de alertă după moartea unui actor deosebit de popular

Capitala tehnologică a Indiei, în stare de alertă după moartea unui actor deosebit de popular

Birourile şi magazinele din capitala tehnologică a Indiei, oraşul Bengaluru, au fost închise vineri şi numeroase echipaje de poliţişti au fost trimise pe străzi pentru a ţine sub control mulţimile de fani, în contextul în care autorităţile locale se aşteaptă la acte de violenţă, după ce un actor deosebit de popular a murit în metropola indiană, informează Reuters.

Puneeth Rajkumar, un actor care a interpretat roluri principale în multe filme şi, totodată, membru al unei familii cu un trecut ilustru în industria cinematografică indiană, a murit vineri după-amiază la vârsta de 46 de ani în urma unui infarct, au anunţat medicii care îl tratau.

Televiziunile locale au arătat imagini cu mulţimi numeroase de fani care se îndreptau spre spitalul în care actorul era internat, precum şi echipaje de poliţişti care interveneau în forţă încercând să îi oprească.

Vedetele de film sunt venerate în India, aproape într-o manieră obsesivă, şi chiar morţile naturale ale unor actori celebri au cauzat proteste violente în trecut, în timp ce fanii îndureraţi încercau să se împace cu ideea morţii idolilor lor.

Moartea din 2006 a tatălui lui Puneeth Rajkumar, Singanalluru Puttaswamaiah Muthuraj, a determinat la rândul ei manifestări stradale ale fanilor îndureraţi şi închiderea birourilor şi a magazinelor.

"Mă rog pentru ca oamenii din statul nostru să participe la ultimele sale ritualuri funerare cu respect, vă rog să fiţi pacifişti şi să permiteţi familiei îndoliate să plângă în pace", a declarat prim-ministrul statului indian Karnataka, Basavraj Bommai, într-o conferinţă de presă organizată la doar câteva minute după anunţul despre moartea actorului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...