Capul de listă al partidului lui Macron pentru alegerile europene, vizat de dezvăluiri stânjenitoare

Capul de listă al partidului prezidenţial la alegerile europene, Nathalie Loiseau, a recunoscut marţi "o adevărată prostie" după polemica declanşată de prezenţa ei, în 1984, pe o listă a extremei drepte la alegerile studenţeşti, relatează AFP.

"Să te afli pe o listă unde sunt oameni de extremă dreaptă, este o adevărată prostie, este o greşeală a tinereţii, o regret", a declarat candidata partidului La Republique en Marche (LREM) pentru franceinfo.

Nathalie Loiseau, fost ministru al afacerilor europene, a fost întrebată despre dezvăluirile site-ului de informaţii Mediapart potrivit cărora, în ianuarie 1984, a candidat în alegeri la universitatea de Ştiinţe politice din Paris, pe lista "comisiei paritare" a Uniunii studenţilor de dreapta (UED), sindicat născut din cenuşa GUD (Grupul uniunii pentru apărare, sindicat al studenţilor de extremă dreapta în prezent dizolvat).

"Ar fi trebuit să fac cercetări, ar fi trebuit să mă uit cine sunt ceilalţi de pe listă", a declarat Nathalie Loiseau pentru franceinfo, explicând că lista pentru alegerile studenţeşţi îşi propunea "să reunească oameni de dreapta, în special gaullişti".

"Provin de la dreapta şi m-am alăturat lui Emmanuel Macron pentru a combate extrema dreaptă, lupta mea în politică a fost mereu de a combate extrema dreaptă", s-a apărat candidata, în condiţiile în care marţi polemica privind prezenţa ei pe lista din 1984 a luat amploare.

Ea a catalogat drept "scandaloase" şi "jignitoare" acuzaţiile opoziţiei, care a denunţat marţi o apropiere de extrema dreaptă.

Lista LREM devansează cu puţin în sondaje lista RN (Adunarea naţională, fostul Front naţional) în perspectiva alegerilor europene.

Emmanuel Macron a fost ales preşedinte în 2017 după un duel în al doilea tur de scrutin cu Marine Le Pen, candidata extremei drepte şi fiica lui Jean-Marie Le Pen.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Foarte corect articolul scris de Ioana Ene Dogioiu despre numirile în fruntea marilor parchete

5 Le Point / Armata americană debarcă în masă în Europa

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru