Caraş-Severin: A murit liderul Revoluţiei din 1989 de la Reşiţa, Nicolae Dumitru Vlădulescu

Caraş-Severin: A murit liderul Revoluţiei din 1989 de la Reşiţa, Nicolae Dumitru Vlădulescu

Liderul mişcării revoluţionare din 21 şi 22 Decembrie 1989 de la Reşiţa, Nicolae Dumitru Vlădulescu, a murit la vârsta de 69 de ani, luni după-amiază, la locuinţa sa din cartierul reşiţean Doman.

Originar din localitatea Prilipeţ, artistul plastic Nicolae Dumitru Vlădulescu, Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin, a fost unul dintre puţinii pictori români care a intrat în circuitul internaţional al artei. Tablourile sale sunt expuse permanent la Soho Gallery din New York şi s-au aflat de-a lungul timpului la International Art Show Berlin (1985) sau în expoziţia itinerantă din Europa, ce a inclus ţări precum Franţa, Germania sau Austria.

În 2005 a fost invitat să participe la Bienala de artă contemporană de la Florenţa, iar în anul următor s-a alăturat artiştilor europeni, într-o expoziţie itinerantă care a inclus oraşe precum Atena, Madrid şi Lisabona. A mai avut expoziţii personale la Pancevo - Serbia, Art Gallery în Guelph-Ontario, fără a le include pe cele din oraşele româneşti.

Vlădulescu a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România şi membru al Secţiei de critică teatrală a UNITER. A publicat primul volum de poezii, "Cu sufletul în iarbă", în 2000, iar al doilea volum apare doi ani mai târziu sub titlul "Vis imperfect", fiind urmat la scurt timp de apariţia unui alt volum, "1,2,3 sau Fuga din Rai".

Nicolae Dumitru Vlădulescu a făcut parte din categoria oamenilor care nu au putut face o delimitare între activitatea profesională şi hobby-uri, pentru că a trăit intens din şi pentru pictură, alături de poezie, literatură şi teatru. Între anii 2008 şi 2017, a fost manager al Teatrului de Vest Reşiţa. Pentru toate aceste merite, în anul 2009 i s-a acordat titlul de "Cetăţean de onoare al judeţului Caraş-Severin". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral