Caraş-Severin: Anchetă internă la Spitalul Judeţean din Reşiţa după publicarea unor imagini pe reţelele de socializare

Caraş-Severin: Anchetă internă la Spitalul Judeţean din Reşiţa după publicarea unor imagini pe reţelele de socializare

Conducerea Spitalului Judeţean din Reşiţa a dispus efectuarea unei anchete interne după ce mai multe imagini care arată o stare de curăţenie precară şi pacienţi îmbrăcaţi sumar au fost publicate pe reţelele de socializare.

Potrivit managerului unităţii medicale, Alina Stancovici, condiţiile din spital sunt cunoscute, imaginile prezentate fiind suprinse în Staţionarul 3, în secţia de Pneumologie, care a fost extinsă din vară la 70 de paturi şi a preluat pacienţi COVID-19, inclusiv dintre cei cu afecţiuni psihice.

"Am deschis o anchetă internă pentru a vedea cine sunt pacienţii şi cine i-a îngrijit şi când au fost făcute fotografiile. Am stat de vorbă cu personalul medical pentru a identifica situaţia şi a lua măsurile care se impun. (...) Ştim că este mizerie în spital, recunoaştem cu toţii ceea ce se întâmplă în sistem", a declarat miercuri, la Digi 24, managerul spitalului din Reşiţa.

Ea a arătat că în spital nu s-au făcut investiţii de 30 de ani, iar clădirea insalubră prezentată pe reţelele de socializare a fost construită în anul 1957. Din acest motiv, conducerea spitalului a solicitat Ministerului Sănătăţii, în 20 septembrie, un spital modular.

"Condiţiile nu sunt dintre cele mai bune. Lucrăm cu personal medical redus; acelaşi personal medical, pe jumătate bolnav, intră în ture de dimineaţa până seara. Aceiaşi medici se succed, la două zile, în liniile de gardă. (...) Sunt deficienţe, le cunosc, mă confrunt cu ele în fiecare zi. Cred că investiţia în resursa umană în sistemul de sănătate şi în resursa logistică a acestuia ar trebui să ne dea de gândit fiecăruia", a mai arătat managerul spitalului.

Spitalul Judeţean Reşiţa este format din trei corpuri de clădire, denumite staţionare.

Mai multe imagini cu pacienţi ai unităţii medicale au fost publicate pe reţelele de socializare, în fotografii fiind prezentaţi bolnavi îmbrăcaţi sumar, dar şi o stare de curăţenie precară. AGERPRES/(A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Oana Popescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”