Caraş-Severin: Medicii legişti au efectuat autopsia corpului lui Petrică Mîţu Stoian

Caraş-Severin: Medicii legişti au efectuat autopsia corpului lui Petrică Mîţu Stoian

Medicii legişti au efectuat autopsia corpului solistului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, decedat pe 6 noiembrie la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, în cauză fiind deschis deja un dosar penal pentru o posibilă ucidere din culpă, a informat marţi Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa.

Rezultatele autopsiei, care, deocamdată, nu au fost făcute publice, vor fi folosite ca mijloc de probă în dosar, au precizat procurorii.

"La data de de 8.11.2021, ca urmare sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală, prin Ordonanţa nr. 2486/P/ 2021 a fost dispusă începerea urmăririi penale cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că, la data de 6.11.2021, în jurul orei 20,00, în cadrul Secţiei de anestezie şi terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a decedat persoana vătămată Mîţu Petre. La aceeaşi dată a fost dispusă administrarea mijlocului de probă al constatării medico- legale şi s-a efectuat autopsia corpului neînsufleţit al persoanei vătămate Mîţu Petre, de către medicii legişti din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Caraş-Severin", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, remis marţi AGERPRES.

Procurorii au menţionat că la acest moment nu pot fi făcute alte precizări din motive care ţin de mersul anchetei penale, acestea urmând să fie făcute publice imediat ce stadiul cercetărilor va permite acest lucru.

"În funcţie de dinamica administrării probatoriului, activitate specifică fazei de urmărire penală a procesului penal, având în vedere că la acest moment procesual nu pot fi făcute alte precizări fără a exista riscul de a fi afectat mersul anchetei penale, urmează ca imediat ce stadiul cercetărilor va permite, să fie emis un nou comunicat, raportat la necesitatea informării cetăţenilor cu privire la cazurile de interes public", se arată în documentul citat.

Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, care se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Reşiţa. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea pacientului era deja una gravă când a fost internat.

"Starea lui nu a fost deloc bună (...). Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (...). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se supra-infecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos", a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, doctorul Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Reşiţa.

Medicul a precizat că pacientul avea şi alte afecţiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.

Petrică Mîţu Stoian avea 61 de ani. El va fi înmormântat în cimitirul Ungureni din Craiova, unde îşi pregătise locul de veci. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”