Caraș-Severin: Primarul orașului Băile Herculane a fost trimis în judecată

Primarul orașului-stațiune Băile Herculane a fost trimis, luni, în judecată, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, prin rechizitoriul din data de 3 februarie, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu al funcționarului care a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată și abuz în serviciu.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, în același dosar a fost trimis în judecată și secretarul Primăriei Băile Herculane, Aurelia Dumitrache, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu și divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice. De asemenea, alte două persoane au fost trimise în judecată, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu.

În fapt, primarul orașului Băile Herculane, în complicitate cu ceilalți inculpați, au acționat, în perioada 2012 — 2014, pentru obținerea de beneficii financiare nelegitime prin atribuirea în mod fraudulos a unor suprafețe de teren din domeniul privat al orașului către oameni de afaceri clientelari, prejudiciind Primăria și Consiliul Local Băile Herculane, cu suma de peste 130 mii euro.

În urma unor percheziții efectuate pe 25 iulie 2015, atât primarul, cât și secretarul orașului au fost reținuți pentru 24 de ore, iar mai apoi au fost cercetați având aplicată măsura preventivă a controlului judiciar. Atribuțiile primarului au fost preluate de către viceprimarul Gore Domilescu.

Dosarul a fost înaintat judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Caraș-Severin.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I