Caraș-Severin: Primarul orașului Băile Herculane a fost trimis în judecată

Caraș-Severin: Primarul orașului Băile Herculane a fost trimis în judecată

Primarul orașului-stațiune Băile Herculane a fost trimis, luni, în judecată, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, prin rechizitoriul din data de 3 februarie, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu al funcționarului care a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată și abuz în serviciu.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, în același dosar a fost trimis în judecată și secretarul Primăriei Băile Herculane, Aurelia Dumitrache, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu și divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice. De asemenea, alte două persoane au fost trimise în judecată, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu.

În fapt, primarul orașului Băile Herculane, în complicitate cu ceilalți inculpați, au acționat, în perioada 2012 — 2014, pentru obținerea de beneficii financiare nelegitime prin atribuirea în mod fraudulos a unor suprafețe de teren din domeniul privat al orașului către oameni de afaceri clientelari, prejudiciind Primăria și Consiliul Local Băile Herculane, cu suma de peste 130 mii euro.

În urma unor percheziții efectuate pe 25 iulie 2015, atât primarul, cât și secretarul orașului au fost reținuți pentru 24 de ore, iar mai apoi au fost cercetați având aplicată măsura preventivă a controlului judiciar. Atribuțiile primarului au fost preluate de către viceprimarul Gore Domilescu.

Dosarul a fost înaintat judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Caraș-Severin.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 VIDEO Scene de comedie de la instruirea noilor recruți ruși!