Caravana Mobilă de Vaccinare - lansată de Administraţia Spitalelor din cadrul Primăriei Capitalei

Caravana Mobilă de Vaccinare - lansată de Administraţia Spitalelor din cadrul Primăriei Capitalei

Bucureştenii din cele şase sectoare ale Capitalei se pot vaccina în fiecare weekend, începând de sâmbătă, până la finalul anului, la "Caravana Mobilă de Vaccinare", care va fi prezentă în parcările magazinelor Kaufland, în cadrul unui proiect al Primăriei Capitalei, derulat prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

"Lansăm Caravana Mobilă de Vaccinare, un proiect al Primăriei Capitalei prin Administraţia Spitalelor, proiect ce se înscrie în continuarea proiectelor de vaccinare în marele proces de imunizare a populaţiei din Bucureşti în cazul nostru. Este al treilea proiect pe această zonă cu abordare pentru cetăţenii Municipiului Bucureşti după ce Primăria Capitalei prin ASSMB am avut, organizăm şi în continuare operaţionalizăm Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan, Centrul de Vaccinare din Piaţa Constituţiei - cel mai mare drive-thru. Acest proiect - Caravana Mobilă de Vaccinare, pe lângă elementul inovativ că am operaţionalizat un autobuz pe care l-am primit din partea STB Bucureşti, se desfăşoară în partenariat cu Kaufland România. Abordarea nouă este că aducem şi mediul privat alături de Administraţia locală", a declarat sâmbătă directorul general al ASSMB, Vasile Apostol.


Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTODirectorul ASSMB a precizat că imunizarea în caravană se va face doar în baza prezentării actului de identitate şi se va folosi serul de la compania Johnson & Johnson.

"Ne vom deplasa în toate cele şase sectoare ale Municipiului Bucureşti, în parcări puse la dispoziţie de către compania Kaufland. Serul pe care îl vom administra cetăţenilor este Johnson & Johnson. Foarte important - cetăţenii trebuie să se prezinte doar cu buletinul valabil. Din perspectiva resursei umane. vom acoperi în totalitate cu angajaţi ai Administraţiei Spitalelor Bucureşti. Perioada de implementare este până la 31 decembrie. Ne vom deplasa în toate cele şase sectoare ale Municipiului Bucureşti în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10,00-17,00. Vom promova zonele din Bucureşti, sectoarele în care ne vom deplasa în cursul fiecărei săptămâni", a spus Apostol.

Prezent la evenimentul de lansare a caravanei, preşedintele Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a subliniat că sunt îndeplinite toate condiţiile de siguranţă şi se respectă toate regulile.

"Sunt bucuros că astăzi putem să asistăm la organizarea unui centru mobil de vaccinare care va avea o perioadă de activitate de până la sfârşitul acestui an, o perioadă de 17 săptămâni. Procesul în sine de vaccinare este foarte simplu. Oamenii se prezintă direct la acest centru de vaccinare şi vor fi vaccinaţi. Regulile şi circuitul funcţional respectă în totalitate toate criteriile şi normele igienico-sanitare şi toate condiţiile de siguranţă. Nu se face rabat în niciun fel de la condiţiile de siguranţă pentru fiecare pacient în parte. Ceea ce m-a bucurat foarte mult este implicarea a unui operator privat Kaufland România care în interiorul magazinului va transmite aceste mesaje de informare pentru oameni legat de momentul în care apare şi va fi prezent un centru de vaccinare în parcare şi, de asemenea, programul de funcţionare", a afirmat medicul Valeriu Gheorghiţă.


Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTOEl a adăugat că acesta este un exemplu de cooperare cu autorităţile locale, în sprijinul campaniei de vaccinare.

"Cred că este un exemplu de cooperare a autorităţilor locale în sprijinul campaniei de vaccinare. Este cât se poate de evident că fără implicarea autorităţilor locale va fi foarte greu să continuăm procesul de vaccinare într-o manieră în care vaccinul să fie cât mai aproape de beneficiari. Pentru noi este foarte important ca oamenii să înţeleagă că nu este momentul să lăsăm garda jos. Vedem că suntem într-o creştere importantă a numărului de cazuri. Ieri am depăşit un prag de 1.500 de cazuri pe zi. Avem aproape 345 de pacienţi internaţi la terapie intensivă. Avem un număr important de decese care se raportează în fiecare zi. Vaccinarea este măsura care salvează vieţi. Nu trebuie să ignorăm măsurile prin care noi limităm răspândirea virusului şi limităm impactul negativ pe care infecţia cu SARS-COV-2 îl are în rândul populaţiei. Este foarte important să creăm astfel de facilităţi în marile aglomerări urbane, tocmai pentru că dacă ne uităm pe raportările zilnice de cazuri, chiar dacă în oraşele mari rata de acoperire vaccinală este crescută, tot în oraşele mari se generează majoritatea cazurilor de îmbolnăvire şi vedem şi Municipiul Bucureşti care se apropie de 50% rată de acoperire vaccinală din populaţie eligibilă", a spus Valeriu Gheorghiţă.

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" din capitală, Simin Aysel Florescu, a spus că prin vaccinare se poate ajunge la finalul pandemiei.


Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO"Mă bucur să văd că Primăria împreună cu ASSMB au reuşit să mai deschidă încă un canal de comunicare în această problemă extrem de importantă. (...) Cam de un an şi jumătate vedem o patologie foarte complicată şi, din păcate, deşi în luna iunie începusem să credem că poate ne apropiem de final, acum din nou avem de-a face cu un val extrem de important care pare a se agrava. De aceea este foarte important să încercaţi să căpătaţi acest mijloc profilactiv, să vă vaccinaţi. Chiar dacă există oameni care încă nu cred în vaccin, noi facem toate eforturile împreună cu autorităţile competente ca să vă convingem de acest lucru. Din poziţia de medici, patologia produsă de acest virus este una extrem de urâtă şi care poate să vă ducă la pierderea vieţii. Este foarte important să ne vaccinăm. Aceste centre mobile care sunt puse la dispoziţie începând de azi în parcările Kaufland cred că reprezintă un mijloc suplimentar care facilitează accesul la vaccin. Numai aşa putem ajunge către finalul pandemiei", a declarat managerul Simin Aysel Florescu.

Activitatea zilnică în cadrul centrului mobiul de vaccinare este asigurată de doi medici, doi asistenţi medicali, doi registratori, cărora li se adaugă personalul logistic. Astfel, în total mai mult de 100 de persoane, angajaţi în cadrul ASSMB, vor asigura activitatea Caravanei Mobile de Vaccinare, până la finalul anului.

Până în prezent, aproape 200.000 de vaccinări au fost realizate în centrele de vaccinare deschise de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB, la Circul Metropolitan Bucureşti şi în Piaţa Constituţiei (drive-thru), precum şi în cele deschise în cadrul spitalelor ASSMB - în special cele trei centre mari de la Spitalul Colţea, Spitalul de Psihiatrie Obregia, Spitalul de Nefrologie Davila. AGERPRES / (A - autor: Roberto Stan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 Mădălina Ghenea și punct

5 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate