Cardinalul George Pell se întoarce la Roma, pentru prima dată după achitarea sa într-un caz de pedofilie

Cardinalul George Pell se întoarce la Roma, pentru prima dată după achitarea sa într-un caz de pedofilie

Cardinalul australian George Pell se întoarce marţi la Roma, la şase luni după ce a fost achitat de cea mai înaltă instanţă din Australia de acuzaţiile de abuz sexual împotriva unor minori, informează Agenţia de Ştiri Catolice, relatează dpa.

Fostul secretar pentru Economie de la Vatican, în vârstă de 79 de ani, urma să părăsească Sydney pe 29 septembrie pentru a reveni la Vatican, pentru prima dată din 2017, a precizat sursa citată.

George Pell a fost condamnat în martie 2019 la şase ani de închisoare pentru viol şi agresiuni sexuale comise asupra a doi copii dintr-un cor religios în 1996 şi 1997 în catedrala St. Patrick din Melbourne, unde era arhiepiscop.

Condamnarea lui, confirmată în apel în august 2019, a fost în cele din urmă anulată de Înalta Curte de Justiţie din Australia, care l-a achitat la cinci capete de acuzare formulate împotriva sa pentru violenţe sexuale, în baza prezumţiei de nevinovăţie.

De la eliberarea sa dintr-o închisoare din Melbourne, unde a petrecut 405 zile, cardinalul Pell a trăit în fosta sa arhiepiscopie din Sydney.

Călătoria sa la Roma survine la câteva zile după un scandal în care a fost implicat cardinalul italian Angelo Becciu, care a demisionat din funcţia pe care o ocupa la Vatican după ce Papa Francisc l-a acuzat de delapidare.

O sursă de la Roma, citată de The Guardian Australia, a declarat că George Pell ar putea vizita o instituţie de învăţământ din capitala Italiei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...