Care-o fi faza? Priviți ce-au adus americanii într-un port din Germania! Cică ar fi pentru antrenarea abilităților cognitive ale soldaților...

Care-o fi faza? Priviți ce-au adus americanii într-un port din Germania! Cică ar fi pentru antrenarea abilităților cognitive ale soldaților...

Publicaţia Defence Blog a relatat că în portul german Bremerhaven au fost aduse mai multe vehicule americane care la exterior seamănă destul de bine cu cele utilizate de armata rusă.

Utilizarea unor vehiculelor militare modificate pentru a arăta ca unele echipamente militare inamice este o practică destul de obișnuită. Armata SUA a trimis în Germania vehicule blindate modificate pentru a semăna cu cele ruseşti, care vor fi folosite pentru pentru a antrena abilitățile cognitive ale soldaților, potrivit Defence Blog.

Aceste vehicule, modificate pentru a semăna cu vehiculele militare de fabricație rusă, au fost observate în portul Bremerhaven din Germania.

Armata SUA a modificat mai multe vehicule Humvee și Stryker pentru a avea caracteristici similare, cel puţin la exterior, cu vehiculele utilitare ușoare GAZ Tigr și cu transportoarele blindate BTR-87 de fabricație rusă. Aceste vehicule vor fi folosite pentru a oferi soldaților instruire în domeniul abilităților cognitive.

În plus, la începutul lunii decembrie 2022, publicaţia Defence Blog a relatat că Regimentul 11 Cavalerie Blindată, mai bine cunoscut sub numele de Regimentul Blackhorse, a primit transportoarelor blindate care seamănă cu BTR-87 și cu vehiculele blindate Tigr.

Humvee-urile cu aspect rusesc au fost, de asemenea, echipate pentru a semăna cu vehiculele Tigr, iar Stryker-urile, la rândul lor, au fost modificate pentru a arăta ca o nouă variantă îmbunătățită a BTR-87 dotată cu stația de arme telecomandată 32V01.

Acest lucru permite o pregătire mai eficientă, de exemplu, în ceea ce privește recunoașterea și eliminarea țintelor. Un exemplu ar putea fi creșterea eficienței în ceea ce privește distincția între un vehicul inamic și unul aparținând propriei unități.

Un alt exemplu de instruire ar putea fi cel al identificării țintelor, indiferent dacă ceea ce vede soldatul pe tabletă/monitor este un vehicul real, de exemplu, sau doar o machetă.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat