Care sunt cele mai bune jocuri VR în 2022?

Care sunt cele mai bune jocuri VR în 2022?

Am făcut o listă cu cele mai promițătoare jocuri de anul acesta.

Află care sunt cele mai cool jocuri VR pe care le poți juca în 2022 pentru o experiență completă pe toate planurile.

Tehnologia de realitate virtuală este folosită pentru a crea experiențe captivante care pot ajuta la educarea și chiar la amuzamentul consumatorilor. VR este aplicată într-o varietate de industrii, cum ar fi medicina, arhitectura sau armata, dar cel mai important domeniu care a îmbrățișat această tehnologie este cel al jocurilor video.

Cu timpul, tot mai mulți dezvoltatori au început să se intereseze de jocurile VR. Iar acest lucru a schimbat imaginea jocurilor, prin crearea de conținut VR nou sau prin modificarea conținutului trecut. Gadgeturile de realitate virtuală sunt în tendințe printre jucători. Mai mult, gradul de conștientizare a VR crește constant în rândul utilizatorilor sau jucătorilor. După lansarea pe piață a căștilor VR, a început o schimbare masivă și o revoluție în industria jocurilor.

Căștile VR au fost introduse pe piață la începutul anului 2016. Folosind un set de căști VR precum Oculus Rift, oamenii sunt încântați să experimenteze creaturile 3D în mediul virtual generat de computer. În 2020, utilizatorii VR au crescut de la 1% la 2% din totalul utilizatorilor Steam, o rată care a depășit creșterea totală a utilizatorilor Steam de anul trecut.

Ce jocuri clasice au intrat în realitatea virtuală?

Există jocuri clasice care au anticipat trendurile în materie de high-tech și au îmbrățișat cu succes realitatea virtuală. De exemplu, șahul – cel mai cunoscut joc de strategie din lume –  poate fi jucat în realitatea virtuală, fie împotriva computerului AI, fie împotriva unui prieten de pe același computer (folosind ecranul desktop și mouse-ul). Există trei setări AI din care puteți alege, iar tabla de șah măsoară 1,5 m x 1,5 m, astfel încât jocul poate fi jucat atât la scara camerei, cât și așezat.

Dacă șahul nu este pe gustul tău și preferi un alt tip de jocuri, există foarte multe platforme de jocuri cu realitate virtuală. De exemplu, PokerStars VR prin intermediul unui set de căști VR te poți bucura de o experiență interactivă foarte apropiată de realitate, unde, asemenea unei experiențe reale, te poți juca diferite titluri și poți interacționa cu obiectele și cu dealerii într-o sală de jocuri VR.

Industria cazinourilor în realitate virtuală este încă în stadiu embrionar, dar puținele jocuri disponibile au parcurs deja un drum lung într-o perioadă scurtă de timp. 

În prezent, dezvoltatorii de platforme de cazinouri VR încearcă să le dezvolte cât mai realiste posibil, până la cel mai mic detaliu. Pe măsură ce VR continuă să evolueze, industria cazinourilor online va trebui să se schimbe odată cu ea.

Ce jocuri VR sunt în trend anul acesta?

Printre cele mai în vogă jocuri VR din 2022 se numără Beat Saber, Arizona Sunshine și Batman Arkham. Dacă nu ai auzit de Beat Sabre, acesta este un joc de ritm în realitate virtuală, care are loc într-un mediu suprarealist de neon și prezintă jucătorul tăind blocuri  care reprezintă ritmuri muzicale, cu o pereche de săbii de culori contrastante. Beat Sabre este strict un joc VR, compatibil cu seturile de căști HTC Vive, Valve Index, Oculus Rift sau WMR.

În Arizona Sunshine, joci rolul unui supraviețuitor singuratic care trăiește într-o peșteră din Arizona. Într-o zi, el aude o emisiune radio despre o potențială zonă de siguranță militară. De-a lungul jocului, avansezi prin diferite locații post-apocaliptice încercând să găsești sursa difuzării, ucigând fiecare zombi pe care îl vezi pe parcurs. Jocul este compatibil cu căștile de realitate virtuală HTC Vive, Oculus Rift, Oculus Quest, Valve Index și PlayStation VR.

Dar cel mai popular joc VR de acțiune este Batman Arhkam, care te cufundă în Universul Cavalerului Întunecat, redefinește ce înseamnă să fii Batman și îți permite să experimentezi Gotham City în realitatea virtuală. În acest joc trebuie să gândești ca Batman și să te folosești de toate gadgeturile pentru a dezlega un complot care amenință viața celor mai apropiați aliați. Pentru a intra în Gotham City virtual ai nevoie de căști de realitate virtuală PlayStation VR, HTC Vive sau Oculus Rift și controlere asociate.

Realitatea virtuală a revoluționat momentan, în mod special, industria jocurilor de orice fel, fie că sunt jocuri clasice care se adaptează, fie că sunt jocuri video de ultimă generație. Dacă momentan căștile VR nu sunt la îndemână pentru toată lumea, în viitor, realitatea virtuală va fi îmbrățișată de mai multe domenii de activitate și ne putem aștepta ca aceasta să devină din ce în ce mai accesibilă. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…