Care sunt cele mai frumoase insule din Italia: locuri mitologice și pline de farmec VIDEO

Care sunt cele mai frumoase insule din Italia: locuri mitologice și pline de farmec VIDEO

Insulele Italiei sunt frumoase, iar acestea sunt unele dintre cele mai bune destinații de vizitat în vacanță.

Sardinia

Ponza

Ponza este cea mai mare dintre insulele Arhipelagului Pontine din Italia, situată fiind la sud de Capul Circeo, în Marea Tireniană. Regiunea este absolut superbă, iar peisajul este de o frumusețe aproape ireală. Insula Ponza a fost locuită încă din cele mai vechi timpuri, fiind pe atunci o zonă cu păduri gigantice și doar câteva persoane care se stabiliseră în regiune.

În momentul în care vedeți Ponza (de obicei pe un feribot care navighează de pe coasta Pontinului), vă veți întreba de ce această insulă nu este mai cunoscută și foarte puțină lume știe de ea. Sub casele viu colorate care urcă pe dealuri abrupte, veți observa un complex de peșteri sculptate în stânca insulei, un sistem de tuneluri creat de romani cu mii de ani în urmă.

Sardinia

Ancorată între peninsula italiană și nordul Africii, Sardinia a fost de-a lungul istoriei leagănul unor civilizații care și-au pus amprenta pe teritoriul celei de-a doua insule ca mărime a Italiei. De la structurile de piatră construite acum 3.000 de ani de populația cunoscută drept nuraghi, până la castelele medievale și bisericile renascentiste, vizitatorii pasionați de istorie, arhitectură și cultură, nu vor rămâne dezamăgiți.

Mulți turiști vin în Sardinia pentru soarele fantastic și plajele deloc mai prejos, cea mai populară și mai frumoasă dintre acestea fiind Costa Smeralda, aflată în partea de nord-est. Dar ia în calcul și drumețiile, cățărările și campingul, în caz că ești o persoană foarte activă și vrei să stai departe de plajele aglomerate.

Capri

Situată în Golful Napoli, Capri este o insulă bogată în mitologie și istorie, una dintre cele mai apreciate insule din Italia. Se spunea că sirenele au ademenit marinarii la moarte aici cu cântecele lor sufocante. Împăratul roman Tiberius a trăit aici până la moartea sa în anul 37 d.Hr.. Villa Jovis, reședința imperială a împăratului, este una dintre cele mai populare atracții ale insulei.

Cea mai importantă atracție naturală este celebra Blue Grotto, Peștera Albastră accesibilă doar cu barca, pe perioada fluxului. Soarele care pătrunde în interiorul peșterii dă apei o incredibilă culoare albastru-turcoaz. Ca activități pe insulă, se remarcă, de departe, plimbarea cu ascensorul de la Seggiovia, din orașul Anacapri, care te duce până pe vârful muntelui Solaro.

Citiți despre alte destinații de vis în Click.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat