Carl Froch a renunțat la centura de campion mondial cucerită în fața românului Lucian Bute

Carl Froch a renunțat la centura de campion mondial cucerită în fața românului Lucian Bute

Boxerul englez Carl Froch a anunțat miercuri că este obligat să renunțe la titlul de campion mondial la categoria super-mijlocie, versiunea IBF, cucerită în fața românului Lucian Bute, în mai 2012 la Nottingham (Anglia).

Froch, care deține și centura de campion WBA la aceeași categorie, se reface după o accidentare la umăr și nu poate urca în ring pentru a-și apăra titlul în fața mexicanului Julio Cesar Chavez jr, luna viitoare la Las Vegas (Nevada), precizează agenția Reuters.

În aceste condiții, pugilistul britanic James DeGale, challanger-ul obligatoriu la titlul mondial IBF al categoriei super-mijlocie, ar putea avea acum șansa de a lupta pentru centura cu diamante.

"Au fost două săptămâni frustrante, cu termene convenite pentru lupta cu Chavez, însă mă aflu în imposibilitatea de a urca în ring, din cauza unei accidentări. Știu cum este să aștepți o ocazie și nu am dorit să-i amân lui James (DeGale) lupta pentru titlul mondial. James este un mare luptător și sper să câștige titlul mondial. Și, cine știe, poate chiar să ne întâlnim în cursul acestui an", a precizat Froch, în cursul unei conferințe de presă.

În vârstă de 37 ani, Carl Froch a cucerit patru titluri de campion mondial, însă nu a mai urcat în ring de la victoria prin KO înregistrată în fața lui George Groves, anul trecut în luna mai, pe stadionul Wembley. Froch a intrat în posesia centurii de campion IBF la super-mijlocie după victoria prin KO tehnic, în repriza a 5-a, înregistrată în fața lui Lucian Bute, pe 26 mai 2012.

Boxerul originar din Nottingham are în vedere o retragere din activitate, însă este posibil să urce din nou în ring, pentru un meci un meci cu Chaves sau Bernard Hopkins, în cazul unei burse atractive. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele