Carmen Dan a cerut tuturor şefilor inspectoratelor de poliţie să dea dovadă de atitudine, pregătire şi prezenţă în stradă

Carmen Dan a cerut tuturor şefilor inspectoratelor de poliţie să dea dovadă de atitudine, pregătire şi prezenţă în stradă

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut, marţi, tuturor şefilor inspectoratelor de poliţie să dea dovadă de ''atitudine, pregătire şi prezenţă în stradă'', se precizează într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

Prezentă la Convocarea anuală cu şefii structurilor centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române, care a avut loc la Braşov, Carmen Dan a arătat că "lipsurile de personal şi de logistică nu pot reprezenta argumente permanente atunci când întâmpinăm diverse probleme".

De asemenea, ministrul a subliniat că până la finalul anului în curs se va adopta legea privind autoritatea poliţistului.

"Ceea ce nu a putut fi cuprins în lege este atitudinea. Atitudinea nu o putem schimba prin norme, ci numai prin conduită. Cu cât este mai transparentă conduita noastră, cu atât mai mult ar trebui să apară o schimbare de atitudine. Dacă până acum ne puteam ascunde acţiunile în spatele unor proceduri netransparente, de acum aceste acţiuni sunt explicit prevăzute în lege. Aşadar, ca să dau un exemplu: dacă în lege se prevede cum se face o legitimare, atunci mă aştept ca legitimarea aceea să o faceţi ca la carte. Atitudinea înseamnă şi curaj. Curajul de a schimba câte ceva, de a încerca abordări noi, de a genera proiecte pilot, de a le valida şi apoi generaliza. Atitudinea înseamnă să gândeşti altfel. Şi vreau ca voi la nivelul conducerii să începeţi să gândiţi altfel", a solicitat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a vorbit despre "stabilizarea" managementului inspectoratelor de poliţie, prin organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere. Carmen Dan a apreciat, totodată, creşterea considerabilă a parcului auto al unităţilor de poliţie.

"Consider un plus pentru Poliţie faptul că s-a stabilizat mare parte din management, că s-au organizat concursuri şi foarte mulţi şefi de unităţi s-au definitivat pe funcţii, că am încadrat oameni şi că am adus un număr consistent de maşini în parcul auto. Iar cel mai important lucru este că v-aţi atins principalul obiectiv din Programul de Guvernare - creşterea nivelului de siguranţă al cetăţeanului", a menţionat Carmen Dan.

Ministrul a cerut, în acelaşi timp, intensificarea activităţilor de pregătire a poliţiştilor, transmiţându-le şefilor inspectoratelor judeţene de poliţie că, dacă nu vor vor face acest lucru, vor fi "primii responsabili" în cazul în care subordonaţii lor vor "acţiona greşit". AGERPRES/ (AS- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”