Carmen Dan a dispus un control la Poliția Capitalei pentru amendarea medicului de la Maternitatea Giulești

Carmen Dan a dispus un control la Poliția Capitalei pentru amendarea medicului de la Maternitatea Giulești

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat luni că a cerut IGPR să dispună un control la Poliția Capitalei pentru a clarifica și verifica modul în care a fost amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Prof. Dr. Panait Sârbu - 'Maternitatea Giulești'.

"În urma mediatizării cazului de azi-noapte, când cei doi polițiști au amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Prof. Doctor Panait Sârbu — 'Maternitatea Giulești', am cerut ca IGPR să dispună un control la Poliția Capitalei pentru a clarifica și verifica cum s-a ajuns într-o asemenea situație. Consider că lipsa de explicații generează speculații și opinii neîntemeiate în spațiul public, motiv pentru care aștept concluziile celor de la IGPR", a scris Carmen Dan într-o postare pe Facebook .

Ministrul amintește că "imediat după cazul Boureanu" a cerut Poliției Române să inițieze o campanie de informare publică privind procedurile polițiștilor în cazul celor mai frecvente interacțiuni cu cetățenii, ca un demers de transparență și de clarificare a drepturilor lor legale.

"Această campanie trebuie începută cât mai curând!", spune Dan.

Potrivit reprezentanților Poliției Capitalei, medicul a refuzat să se legitimeze și a fost amendat. Întreaga situație a fost filmată și a fost dată publicității luni de mai multe posturi de televiziune.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 De citit...

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 „Abia aștept să vă arăt tot”

5 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor