Carmen Dan a dispus un control la Poliția Capitalei pentru amendarea medicului de la Maternitatea Giulești

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat luni că a cerut IGPR să dispună un control la Poliția Capitalei pentru a clarifica și verifica modul în care a fost amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Prof. Dr. Panait Sârbu - 'Maternitatea Giulești'.

"În urma mediatizării cazului de azi-noapte, când cei doi polițiști au amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Prof. Doctor Panait Sârbu — 'Maternitatea Giulești', am cerut ca IGPR să dispună un control la Poliția Capitalei pentru a clarifica și verifica cum s-a ajuns într-o asemenea situație. Consider că lipsa de explicații generează speculații și opinii neîntemeiate în spațiul public, motiv pentru care aștept concluziile celor de la IGPR", a scris Carmen Dan într-o postare pe Facebook.

Ministrul amintește că "imediat după cazul Boureanu" a cerut Poliției Române să inițieze o campanie de informare publică privind procedurile polițiștilor în cazul celor mai frecvente interacțiuni cu cetățenii, ca un demers de transparență și de clarificare a drepturilor lor legale.

"Această campanie trebuie începută cât mai curând!", spune Dan.

Potrivit reprezentanților Poliției Capitalei, medicul a refuzat să se legitimeze și a fost amendat. Întreaga situație a fost filmată și a fost dată publicității luni de mai multe posturi de televiziune.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …