Carmen Dan: Avem indicii că pe 10 august a fost o lovitură de stat

Carmen Dan: Avem indicii că pe 10 august a fost o lovitură de stat

Fostul ministru de Interne din perioada mitingului Diasporei a fost audiată la DIICOT.  

Carmen Dan a adoptat ideea unei lovituri de stat pe 10 august 2018 atunci cînd jandarmii au intervenit violent bătând și gazând manifestanți pașnici.

Pe aceeași linie s-au situat fostul lider PSD Liviu Dragnea și fostul premier Viorica Dăncilă.  

Pe 26 septembrie anul trecut, Carmen Dan a susținut că ea a văzut cum manifestanții au vrut să pătrundă în guvern iar asta arată o lovitură de stat.

”A fost clar o încercare de înlăturare a forțelor de ordine din fața Guvernului pentru a se forța și a se intra efectiv în Guvern.” a spus Carmen Dan la o televiziune.

Întrebată dacă este de părere că încercarea de intrare în Guvern este o încercare de lovitură de stat, carmen Dan a răspuns: ”Da, eu cred că sunt indicii și că, obligatoriu, trebuie să analizăm lucrurile din această perspectivă. Tot ce am avut la dispoziție, ca urmare a analizelor făcute la nivelul ministerului, a fost pus la dispoziția DIICOT”.   

Și Viorica Dăncilă crede același lucru„În momentul în care se încearcă intrarea în Guvernul României, se forţează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. (...) Eu ştiu un lucru: că au încercat să intre în clădirea Guvernului României. Uitaţi-vă în orice ţară a Uniunii Europene. Dacă cineva forţează şi încearcă să intre în Guvernul României, cum aţi cataloga acest lucru”.

Fostul ministru de Interne, Carmen Dan, a venit vineri la DIICOT, unde a fost citată în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august. Dan a fost huiduită de mai mulți protestatari la intrarea în DIICOT.      


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”